Nieuwe wending in 325i Challenge titelstrijd

Eindelijk, de vakantie zit er weer op en het tweede deel van het 325i Challenge seizoen staat te beginnen. Vrijdagavond gaat het feest weer beginnen met de Hellendoorn rally waarna er nog twee andere wedstrijden op de kalender staan, de East Belgian rally en de Twente rally. Het kampioenschap gaat dus de beslissende fase in, echter wel met een nieuwe wending die we voor de vakantie niet aan zagen komen …

Deze verrassing, helaas in negatieve zin, komt vanuit Rallyteam Smets. Tijdens de GTC rally maakte een aanvaring met een boom een einde aan de rally van Peter Smets & Nick Vesters. Voor de vakantie was het team vol goede moed de auto in de zomervakantie weer rally klaar te krijgen. Dat was helaas wat te optimistisch gedacht. Wanneer je je werk goed wil doen (en daar gaat het team voor) dan moet je er goed de tijd voor nemen en er geen haastwerk van maken. Dit lijkt dan ook einde seizoen te betekenen voor het team dat het hele jaar al boven aan staat in het klassement. Voorlopig geen start, zeker niet bij de Hellendoorn rally. De titelstrijd gaat nu verder zonder dit strijdvaardige team.

Team Slob Motorsport volgde in de eerste helft van het seizoen op korte afstand van de leiders en kwamen door onder andere winst tijdens de ELE rally tot op een puntje van de koppositie te staan. Met andere woorden, Bas & Marieke Slob waren in een felle strijd gewikkeld met Peter & Nick daar waar het de titel betreft. Met het wegvallen van Peter & Nick ontstaat er een gehele nieuwe situatie die om een andere aanpak vraagt. Niet continu aanvallen om ze veel mogelijk punten te pakken, maar tempo blijven rijden zonder gekkigheid uit te halen. Een altijd lastig evenwicht. Echter met een helder zicht op de titel en met inmiddels een flink pak ervaring op zak een mooie nieuwe opdracht voor het team dat altijd al goed “met het koppie” weet te rijden.

In het spoor van de om de eerste plaats strijdende de teams, staat het team van PrestonPalace op een derde plaats in het kampioenschap. Het team van Dirk de Boer & Egbert Kamp werd in 2014 al eens derde in de 325i Challenge einduitslag en wil die positie dit jaar verbeteren. Ook in Hellendoorn kijkt het team weer met een schuinoog naar de titelkansen ondanks de altijd dwarse rijstijl. Met het wegvallen van Peter & Nick liggen er nieuwe mogelijkheden die het team in haar thuiswedstrijd niet onbenut wil laten. Mocht de voorspelde neerslag dit weekend ook daadwerkelijk komen dan kunnen we ons ook opmaken voor leuk driftwerk van dit team. Want dat mag natuurlijk niet ontbreken in je thuiswedstrijd.

Hellendoorn rally 2014, een wedstrijd om niet snel te vergeten voor Marius Reeder & Ivar Stein. Dat jaar eindigde de rally in een heftige crash met salto waarbij er weinig delen van de auto nog geschikt waren voor hergebruik. Na drie jaar keert het team dit weekend weer terug naar de rally waar het toen zo mis ging. De proef van toen zit dit jaar niet in de rally, maar het zal toch een apart gevoel geven hier weer te starten. We moeten echter niet vergeten dat we hier van doen hebben met een ervaren team met veel snelheid. We verwachten dan ook dat ze het verleden snel achter zich zullen laten en zich weer zoals gebruikelijk van voren laten zien. De titel lijkt ver weg vanwege het missen van een tweetal wedstrijden, maar is zeker niet onmogelijk. Winst en goede Power Stage punten gaan zeker helpen en is het doel van het team dit weekend.

Ook terug van wegeweest en ook na een crash, Rients Visser. Vorig jaar zorgde een lantaarnpaal en een sloot voor een minder fraaie auto en einde seizoen. De auto is inmiddels weer in het spoor en al goed getest door Eric Jan Niemann. Nu stapt Rients na bijna een jaar afwezigheid weer achter het stuur waarbij Eric Jan de notes zal lezen. Het zal zeker weer even wennen zijn en voorzichtig aftasten. Maar met de ervaring van Eric Jan naast zich zal dat al snel de goede kant op gaan. Welke positie het ook wordt aan het eind van de rit, lol heeft dit team altijd en daar gaat het toch vooral om.

Startnummers Hellendoorn rally:

#34: Dirk de Boer / Egbert Kamp
#35: Rients Visser / Eric Jan Niemann
#36: Bas Slob / Marieke Slob
#37: Marius Reeder / Ivar Stein