Smets rallyteam: loon na werken!

8 April stond voor ons de eerste rally op het programma. De afgelopen maanden heeft het team kei hard gewerkt om de auto nog verder te perfectioneren. Al dat harde werken is eindelijk beloond! Uiteraard ook dankzij onze sponsoren!  De laatste week voor de rally, was behoorlijk hectisch. Zoals gewoonlijk blijk je toch weer meer te doen te hebben in zo’n week.

Op vrijdagavond zijn Peter en Nick alvast even op en neer gereden voor de documenten en om de eerste proeven te verkennen. Op zaterdagochtend (nacht) vertrok het team vol goede moed naar het pittoreske Putten. Wat stickers plakken, service plaats opbouwen en technische keuring. De ochtend zijn we weer goed doorgekomen. Om 12.16 kunnen we dan eindelijk van start. De eerste proef was het allemaal nog even aftasten. Wennen na een lange winterstop aan de auto en elkaar. 3e tijd.

De 2e proef ging het allemaal weer wat vloeiender, wat resulteerde in een snelste tijd. Tijdens de service alleen wat controles uitgevoerd. Zoals verwacht, geen bijzonderheden. Heerlijk relaxed op pad voor de 3e proef. Een mooie proef met wederom de snelste tijd. Op de vierde proef waren we misschien iets te enthousiast en werd de chicane net iets te krap genomen werd, wat resulteerde in een scheef rechter voorwiel. Hierdoor was de snelheid er uit. Met 26 seconde achterstand, begonnen we aan de 2e service. Dankzij een sterk, goed geolied team, stond het wiel al weer snel in de oorspronkelijke stand. Vol goede moed zijn ze vervolgens begonnen aan de 5e proef. De tijd was het bewijs van de perfecte service. Wederom de 1e tijd.

We kregen te horen, dat de 7e proef kwam te vervallen, door een te slechte staat van de proef. Op de 6e proef moesten het dus gebeuren. We hadden 17 seconden achterstand. De concurrentie zat ook niet stil, dus er moest voor ons een wonder gebeuren. En dat gebeurde. De concurrentie kreeg een lekke band en kon de proef niet uitrijden.

Na een spannende wedstrijd, zijn we als 1e geëindigd. Onze eerste 1e plaats. Dik verdiend, al zeggen we het zelf. We hebben er kei hard voor gestreden en hebben loon na werken! Komende weken alles weer op een rijtje zetten en alles in gereedheid stellen voor de volgende rally… 5 en 6 mei : Sulingen. Super veel zin in. The game is on!