Smets Rallyteam: strijd op de paden en op het service terrein…

ADAC Rallye „Rund um die Sulinger Bärenklaue“ 2017

Donderdag avond vertrok het Smets rally team vol goede moed naar het pittoreske Sulingen. De auto had de laatste week wat tegen gestribbeld en het team heeft hard gewerkt om hem voor donderdag klaar te hebben.
Doelstelling deze rally: Uitrijden.

Op vrijdag stond de keuring op het programma en 3 proeven in de avond. Sportiviteit staat bij de 325i challenge hoog in het vaandel. Zo sportief zelfs, dat wij met een van de auto’s van onze concurrenten naar de keuring zijn gereden, om het team te helpen. Zonder problemen kwamen ze alle 2 door de keuring heen.
Ondertussen waren Peter en Nick aan het verkennen. Voor Nick flink aan pakken. Veel lange listige proeven uitschrijven.

In de avond begonnen de eerste proeven. Het duurde even voordat Peter in het ritme kwam. We noteerde hierdoor de langzaamste tijden. Met nog steeds in het achterhoofd: Uitrijden, gingen ze niets forceren en bleven ze op safe rijden. Op zaterdag zouden de kaarten opnieuw geschud worden.

Ook op zaterdag kwamen we niet echt lekker op gang, maar door het uitvallen van onze concurrenten, ontplofte accu en defect oliecarter, schoven we toch steeds een plaatsje op. Het resulteerde er toe, dat we in de middag alleen nog met Slob in strijd waren. Hopelijk staan we de volgende rally met meer auto’s aan de finish.
Niet alleen op de paden was de strijd tussen de teams voelbaar, ook tussen de service teams was een heuse strijd ontstaan tijdens een paar potjes Pim Pam Pet 1-1. Vergeet het spel niet mee te nemen naar de ELE mannen!

Helaas kregen Bas en Marieke (wederom) een lekke band en verloren hierdoor veel tijd. Nu was het voor ons zeker zaak om alles heel te houden en uit te rijden. We hadden gelukkig de marge om het wat rustiger aan te doen. We hadden niets meer te verliezen. Bas en Marieke kwamen nog ijzersterk terug, maar helaas kwamen ze een kleine halve minuut te kort bij de finish. 2 uit 2. We zijn lekker op dreef, maar belangrijker nog: Het was weer een gezellig weekend. Volop gelachen en plezier gehad. En daar doen we het voor!