Vier op een rij in 325i Challenge?

De 325i Challenge staat aan het begin van de tweede helft van een spannend seizoen. Elke rally werd dit jaar gewonnen na een felle strijd en vaak pas beslist in de eindfase van de wedstrijd. Bij de afgelopen drie wedstrijden bleken Marius Reeder & Ivar Stein echter elke keer de sterkste. Ook in Hellendoorn gaan ze weer voor de overwinning. Zal het deze keer wederom lukken en scoren zij vier op een rij? Met negen deelnemende teams zijn er genoeg kapers op de kust. Het vooruitzicht is dan ook weer dat we ons op kunnen maken voor een verhitte strijd, niet alleen vooraan het veld, maar ook in het midden en achteraan het veld. En tussen alle gevechten door zullen de teams een dwarse gooi doen naar de Dwarsliggersbokaal, de beker voor het team met de meest dwarse rijstijl van de rally.

#57 Henk Bakkenes & Aaldert Aaltink

Als het aan Henk & Aaldert ligt, gaat de overwinning deze keer niet naar Marius & Ivar. De mannen die altijd voorin meedraaien, zijn na hun tweede plaats tijdens de GTC rally meer dan ooit gebrand op een overwinning. De GTC rally werd pas in de laatste kilometers van de wedstrijd verloren met een minimaal verschil op Marius & Ivar. Dus kans maken ze zeker. Mocht de overwinning er toch niet inzitten, dan moeten ze deze keer in ieder geval voor Marius & Ivar eindigen, willen ze de titel niet uit het oog verliezen. Het wordt dus vooral zaak elkaar in de gaten te houden en geen fouten maken.

#58 Marius Reeder & Ivar Stein

Met drie overwinningen uit drie starts, zijn Marius & Ivar favoriet voor de overwinning in Hellendoorn. Maar tijdens de GTC rally hebben we gezien dat het ook wel eens tegen kan zitten en dat de winst niet vanzelfsprekend is. Aan de snelheid van het duo zal het niet liggen, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe snel een team weer in het ritme komt na een lange zomerstop. Pakken Marius & Ivar in Hellendoorn wederom de winst, dan zetten zij een flinke stap in de richting van de titel en zal de, voor iedereen nieuwe, Lausitz rally wel eens de beslissing kunnen gaan brengen.

#59 Mark Jansma & Marc van Nuijssenborgh

Met de Hellendoorn rally voegt Mark weer een nieuw hoofdstuk toe aan zijn rally debuut dit jaar. Niet alleen rijdt hij de Hellendoorn rally voor het eerst, ook navigator Marc van Nuijssenborgh neemt voor het eerst plaats naast Mark. Vandaar dat ervaring opdoen in deze setting het voornaamste doel is in Hellendoorn. Echter zal er toch met een schuin oog naar de tijden worden gekeken, om te zien in hoeverre er weer progressie is geboekt sinds de ELE rally. Met een uitstapje in een sloot liep deze rally niet geheel vlekkeloos, maar werd er wel uitgereden en dus veel ervaring opgedaan op zowel verhard als onverhard. Deze ervaring zal zeker van pas komen komend weekend.

#60 Wesner Averesch & Albert Wermink

Ervaring met de Hellendoorn rally hebben Wesner en Albert reeds voldoende. Zij kunnen zich dan ook richten op het resultaat. En ook nu zal dat weer draaien om het winnen van de Dwarsliggersbokaal. Echter waar Wesner er in het verleden een abonnement op leek te hebben, ziet het er naar uit dat het dit keer geen uitgemaakte zaak zal zijn. Tegenstand mag verwacht worden van Rick Mollink en waarschijnlijk ook Bas Slob. Dus Wesner zal zijn beste beentje weer voor moeten zetten, iets dat hij voor thuispubliek graag zal doen. Wij zullen dus zeker weer wat te genieten hebben komend weekend.

#61 Rick Mollink & Arjan Reefhuis

Zowel Rick als Arjan wonen op struikelafstrand van een rallyproef van de Hellendoorn rally. Geen wonder dus dat ze deze rally met vertrouwen tegemoet zien en voor thuispubliek willen vlammen. Vorig jaar werd met een heerlijk dwarse stijl de Dwarsliggerbokaal mee naar huis gereden. En ook dit jaar zal dit het doel zijn. Maar inmiddels houden Rick en Arjan ook de tijden met een schuin oog in de gaten. Dus wellicht wordt er ook nog een flink aantal punten voor het kampioenschap naar huis gereden. Want met alleen een score in de Sulingerland rally komen deze goed van pas om een sprong te maken in het kampioenschap.

#62 Dirk de Boer & Egbert Kamp

Misschien wel het meest gemotiveerde team van de rally, het Preston palace rallyteam van Dirk de Boer en Egbert Kamp. Naar eigen zeggen staat de auto nu eindelijk goed op punt en is het tijd om te ervaren hoe dat rijdt en tot welke prestatie het team in staat is. De afgelopen tijd zijn er de nodige kilometers met de auto gemaakt en krijgt Dirk het dwarse rijden inmiddels steeds meer onder de knie. Als de auto blijft doen wat ie moet doen, zit er dus een plezierige rally in het vat voor deze mannen.  En als er daarbij een leuk partijtje “gevochten” is met de andere deelnemers, is de thuisrally helemaal geslaagd.

#63 Jeroen Bosma & Maurice Kuijstermans

Twee wedstrijden gereden en tweemaal uitgevallen in de eindfase van de wedstrijd, niet het resultaat waar Jeroen Bosma op had gehoopt in zijn eerst jaar. Vooral de GTC rally was een teleurstelling toen de auto er de brui aan gaf tussen de finish van de laatste proef en het finishpodium. Gelukkig verliep de rest van de wedstrijd wel zonder problemen, ondanks dat de rally en het rijden in het donker nieuw waren voor het team. En op deze ervaring wil Jeroen tijdens de Hellendoorn rally verder bouwen. Dit keer niet met vaste navigator Jelle Jelsma, die wegens andere verplichtingen niet kan deelnemen, maar met Maurice Kuijstermans in de hotseat.

#64 Gerwin Voortman & Annika Bekmann

Gerwin en Annika staan al weken klaar om weer een rally te mogen rijden. Hun laatste 325i Challenge optreden was namelijk de TankS rally in maart en die werd helaas niet uitgereden. In de tussentijd heeft Gerwin een aantal andere wedstrijden gereden in binnen- en buitenland. Een aantal daarvan met een andere navigator, om zo weer wat meer te leren. Met de Hellendoorn rally als thuiswedstrijd willen Gerwin en Annika laten zien wat er deze zomer bijgeleerd is. Dus wij verwachten extra dwarse actie van dit team uit Aadorp.

#65 Bas Slob & Marieke Slob

Bas en Marieke hebben tot op heden een heel ander seizoen dan verwacht. Waar het plan was om samen een vol seizoen te gaan rijden, zagen we Marieke een aantal maal bij Niek Sanders navigeren en zagen we Bas hard werken aan de bekende, gele 325i. Oorzaak? Als je dan toch aan de auto gaat sleutelen en hij ligt flink uit elkaar, dan kun je het beter maar gewoon helemaal goed doen. En dus is de eerste helft van het seizoen gebruikt om de auto weer helemaal op punt te zetten. Een paar dagen voor de Hellendoorn rally was het zover. En dus komt het duo nu aan de start met een auto waarvan de motor het wel goed doet. We zijn dus benieuwd om welke positie Bas en Marieke gaan strijden zodra ze samen weer het ritme hebben gevonden.

 

Een mooi veld dwarse 325i’s gaat aankomende vrijdag beginnen aan de Hellendoorn rally. De strijd om de seconden zal weer hevig zijn, zo is de verwachting. En veel teams rijden deze keer voor eigen publiek en zullen dus extra hun best doen dit publiek te vermaken. Een bezoek aan de Hellendoorn rally is daarom zeker de moeite waard. Meer info over de Hellendoorn rally is te vinden onder: www.hellendoornrally.eu. Voor het laatste 325i Challenge nieuws in aanloop van de rally en daarna, ga je naar: www.facebook.com/325ichallengeNL