Winst tijdens thuisrally voor Jochems racing!

Wauw, wat een kick is dit, het winnen van je thuisrally in de 325i Challenge. Heel het jaar stond in teken van de GTC rally, hier moesten we rijden en hier wilden we wat moois laten zien aan onze familie, vrienden ,fans en sponsoren en als je dan zo sterk een rally rijdt waarin alles op zijn plek valt is het maar in één woord te omschrijven: Perfect!

De rally begon voor ons zoals gewoonlijk weer met het verkennen van de proeven. Tijdens de verkenning merkte we meteen dat het heel soepel liep, de notes stonden zeer snel en goed op papier. Zou het misschien eraan liggen omdat we de rallypaadjes al een beetje kenden? Het thuisvoordeel wat vele roepen is niet altijd meteen een voordeel. Vaak denk je de rallypaden te kennen maar laat je je toch verrassen door iets wat er vorige week nog niet lag. Daarom hebben we zeer nauwkeurig de proeven verkend en zo wisten we dat het aan de notes ook deze rally niet kon liggen.

De start van de GTC rally begint zoals gewoonlijk in het donker. De beroemde en beruchte Nacht van Achtmaal stond op het programma. We mochten ons op gaan maken voor ‘ de hel’ een proef van ruim 20 kilometer lang rondom Achtmaal. Waarom dit de hel werd genoemd werd al vrij snel duidelijk, menig deelnemer laat zich hier verrassen en moet hier de strijd al staken. Gelukkig zijn wij zonder kleerscheuren de eerste 5 proeven doorgekomen ondanks het slechte licht dat we tijdens de eerste twee proeven hadden. We kwamen terug op de service en geheel onverwacht hadden we de leiding in ons klassement genomen! Omdat Bjorn Scherff een klein slippertje had gemaakt tijdens de lastige proef rondom Achtmaal ( de hel) konden we hiervan profiteren en ons als leiders in het klassement op gaan laden voor de zaterdag.

Het was zaterdag vroeg uit de veren om te mogen beginnen aan de mooie proeven rondom Roosendaal en Etten-leur. In totaal moesten we nog 11 proeven rijden en met Rients Visser op maar een paar seconden afstand wisten we dat er hard gereden moest worden vandaag. De auto voelde meteen goed aan en we wisten dat er vandaag iets moois kon gebeuren, als we de auto heel houden en constanten tijden rijden kunnen we hier zomaar eens gaan winnen! Met dat in het achterhoofd zijn we aan de zaterdag begonnen. De eerste proeven waren ietwat moeizaam en moest het tempo even gevonden worden. Al snel werd het tempo gevonden en zijn we vol gegaan voor de overwinning! Het was tijd voor de laatste 4 proeven, waaronder de industrieproef in Etten-Leur. Omdat Rients Visser eerder op de dag uitgevallen was met een harde crash op de proef van Roosendaal hadden we alleen Bjorn Scherff nog als concurrent voor de zege. Het verschil was maar 30 seconden en we wisten dat het heel lastig ging worden om dit te kunnen behouden. Maar omdat het heel de dag al zo goed liep hebben we er nog een schepje bovenop gedaan en dit betaalde zich meteen uit: Een scratch (snelste tijd) op de industrieproef! Het gat was iets groter geworden en met de laatste twee proeven nog te gaan hadden we zo’n 35 seconden voorsprong. De laatste twee proeven hebben we getrapt met de Bimmer als nooit te voren, het ging zo ongelofelijk hard! Op een gegeven moment zaten we in zn 5e versnelling en het maximaal aantal toeren bereikt, wat super gaaf gevoel om zo hard te kunnen gaan en de auto onder controle te houden. Na de laatste proef was het nog even spannend en hebben we op onze nagels gebeten totdat we wisten hoe hard Bjorn gereden heeft.

YESS! Op de laatste proef heeft Bjorn nog iets meer dan 10 seconden terug weten te pakken, maar dit was niet voldoende door de opgebouwde voorsprong! Vader en zoon Jochems hebben het gewoon geflikt, ze winnen hun thuiswedstrijd in een auto die ze nog maar paar rally’s kennen, in een klasse waar er altijd concurrentie is! Dit is waar je het voor doet en eenmaal terug op het service terrein is er een feestje gebouwd waarbij menig alcoholische versnapering naar binnen is gegaan…

Winnen smaakt altijd naar meer, en we willen maar wat graag de volgende rally onze concurrenten het weer zo lastig mogelijk maken! Ook met het oog op volgend jaar zal de Bimmer binnenkort zijn grote winterbeurt ondergaan waarbij we hem weer perfect klaar gaan zetten voor het volgend seizoen.

Wij van Jochems Racing willen al onze sponsoren bedanken die ons het gehele seizoen steunen, onze monteurs die er altijd voor zorgen dat we blijven rijden. Als laatste willen wij in het bijzonder het rallyteam van JJ Rallysport bedanken voor hun hulp en support het gehele jaar door!