Zuiderzee rally start 11de seizoen 325i Challenge

Na vorig jaar de mijlpaal van het 10de seizoen bereikt te hebben, gaat de 325i Challenge in 2016 van start voor haar 11de seizoen. Wederom met een mooi veld dwarse Beierse 325i’s en dito bestuurders. Als eerst afspraak staat de Zuiderzee rally in Emmeloord op de kalender. Hier staan naast de bekende namen ook een tweetal nieuwkomers aan de start. Een leuke mix van oud en nieuw dus, die gezamelijk de strijd aan gaan om de overwinning maar ook zeker om de beroemde Dwarsliggersbokaal. Gaan de nieuwkomers het de gevestigde orde direct al lastig maken voor deze prijzen?

Bjorn Scherff & Dennis Lippens

Rallyteam Scherff stond als eerste 325i Challenge team ingeschreven voor de Zuiderzee rally. Kunnen we dit zien als eerste bewijs van de intenties van het team voor dit jaar? Overal eerste worden? Aan de ervaring en snelheid in de auto zal het niet liggen. Bjorn is een bewezen winnende rijder en nieuwe navigator Dennis Lippens kan buigen op een flinke portie ervaring in snelle auto’s. Naast een nieuwe navigator en een aantal nieuwe sponsoren op de auto, is er verder weinig veranderd bij het team. En daar was ook geen reden voor na een sterk seizoen in 2015 dat eindigde met een tweede plaats in het kampioenschap. Gaan ze dit jaar een trede hoger? Winst in Emmeloord zou een goede aftrap van het seizoen zijn en is dus het doel voor komende zaterdag.

Dirk de Boer & Harm van Koppen

Ook Dirk de Boer eindigde 2015 met een podiumplaats in de eindstand. En als het aan Dirk ligt komt daar dit jaar verbetering in. Gezien de geduchte tegenstand een pittige doelstelling, maar een uitdaging gaat het team nooit uit de weg. Tijdens de Zuiderzee rally start Dirk eenmalig met Harm van Koppen naast zich met de notes in handen. Harm is gewend aan snelle BMW’s en maakte zelf bij de Circuit short rally zijn debuut als rijder. Een ervaring die hem van pas kan komen in het over de proeven sturen van Dirk. Een week geleden bouwde het team nog een gereviseerde motor in om weer met een snelle en betrouwbare motor aan het seizoen te kunnen beginnen. Werpt het harde werken van de afgelopen weken al gelijk zijn vruchten af in de polder?

Rick Mollink & Arjan Reefhuis

Vorig jaar waren Rick en Arjan duidelijk kandidaat voor de titel. Een uitval in Putten en een forfait bij de ELE rally zorgden er echter voor dat ze niet verder kwamen dan positie vier in de eindstand. Vanwege hun twee overwinningen geen goede afspiegeling van hun potentieel. En dus zullen ze er op gebrand zijn het dit jaar wel voor elkaar te krijgen. Het duo is na een paar jaren samen in de auto perfect op elkaar ingespeeld en zal dan ook weinig tijd nodig hebben in het snelle ritme te komen. De auto blijkt al vele wedstrijden betrouwbaar en snel, ook dat zit wel goed. Meeste tegenstand zal komen van Bjorn en Dennis is de inschatting, maar die werden in 2015 een aantal maal verslagen. Dat kan nog wel eens een mooi gevecht opleveren.

Dennis Jochems & Frank-Willem Jochems

Dennis en vader Frank-Willem gaan, na hun 325i debuut in Zandvoort, tijdens de Zuiderzee rally hun eerste confrontatie aan met hun collega’s in een wedstrijd die meetelt voor de titel. De ervaring van het team uit Brabant is nog beperkt, maar de ambitie reikt ver. En dat is, liefst volgend jaar al, het behalen van de titel. Tijdens de Zuiderzee zal er nog wel met enige reserve gereden worden en gezocht moeten worden naar het juiste tempo op echte rallyproeven. Maar later in het jaar wil het team meestrijden om het podium. Dus is het zaak om zoveel mogelijk kilometers op snelheid te maken aan het begin van het seizoen en is uitrijden van de Zuiderzee rally erg belangrijk. We zijn erg benieuwd waar de familie Jochems zal staan zaterdagavond.

Peter Smets & Isabelle Brouwer

Ook uit Brabant, rallyteam Smets. Daar waar hun provinciegenoten streven naar de snelste tijd en een overwinning, daar gaan Peter en Isabelle voor de meeste lol per kilometer. Vorig jaar hebben ze de smaak al goed te pakken gekregen en op deze weg wil men ook dit jaar verder gaan. Maar het team moet hierdoor niet onderschat worden. Peter werd namelijk ooit al eens kampioen in de Volvo original cup. Tevens had het niet veel gescheeld of Peter en Isabelle waren als eerste over de meet gekomen bij de Circuit short rally. Snelheid is dus weldegelijk aanwezig en kan er voor zorgen dat dit team hoger eindigt dan ze zelf verwachten. Maar waar ze ook eindigen aan het eind van de rally, als ze plezier hebben gehad, was het een geslaagde rally.

Rients Visser & Jan-Willem de Rover

Het tweede team dat dit jaar debuteert in de 325i Challenge is het team van rijder Rients Visser en navigator Jan-Willen de Rover. Vanwege het feit dat het team nog geen rallylicentie op zak heeft, wordt zaterdag niet gestart voor de 325i Challenge punten in de Zuiderzee rally, maar maakt het team zijn opwachting in de korte variant, de Zuiderzee short rally. Uiteraard houden we dit team ook goed in de gaten en zijn benieuwd naar hun tijden op de klassementsproeven die zowel door de short rally als rally deelnemers gereden worden. Rients heeft de Circuit short rally al succesvol uitgereden en heeft de smaak te pakken. Voor Jan-Willem zal alles compleet nieuw zijn en dus bestaat de kans dat Rients zich zo af en toe zal moeten inhouden.

De Zuiderzee rally start zaterdag rond de klok van twee uur en zal na ruim 110 kilometer op snelheid ’s avonds om negen uur eindigen in Emmeloord. Voor meer informatie zie, www.zuiderzeerally.nl of kijk op de Facebook pagina van de 325i Challenge voor het laatste nieuws, voor en tijdens de wedstrijd.