Duitse klassieker decor voor tweede wedstrijd 325i Challenge

Na een enerverende eerste wedstrijd in Barneveld, ligt er voor de tweede ronde om de 325i Challenge een nieuw avontuur te wachten in het Duitse Sulingen. Een wedstrijd die niet op routine te rijden is en het uiterste zal vragen van de deelnemers. Het karakter van de wedstrijd wijkt flink af van dat wat we gewend zijn in Nederland met de proef op het IVG Gelände als hoogtepunt. Maar liefst 50 km proef (2x 25) ligt in dit woud met zijn vele wegen, obstakels en valkuilen klaar om mogelijk de beslissing in de wedstrijd  te brengen. Welk team durft het aan hier de aanval te kiezen?

# 59: PrestonPalace Rallyteam / Dirk de Boer & Egbert Kamp

Als eerste deelnemers rijden Dirk en Egbert vrijdag over het startpodium in het centrum van Sulingen. Dit team heeft nog een appeltje te schillen met de beruchte proef op het IVG Gelände. Vorig jaar vonden ze namelijk hun Waterloo op deze proef waarmee een goede rally vroegtijdig ten einde kwam. Dat moet dit jaar dus beter. En daar gaat de ervaring die de mannen hebben met deze rally zeker bij helpen.
Na een lange afwezigheid werd bij de Centraal Nederland al snel alle roest afgeschud en zat het tempi er na een paar proeven al weer lekker in. Ook het dwars gaan was het team niet verleerd. Een goede en fijne eerste rally van het jaar waarmee de glimlach weer helemaal terug was bij de heren. Lukt uitrijden is  Sulingen dit jaar weer dan zijn we er zeker van dat deze glimlach aan de finish weer net zo groot is.

# 60: Jochems Racing / Dennis Jochems & Frank-Willem Jochems

Voor het team van Jochems racing is de rally in Sulingen de eerste wedstrijd over de grens en dus een sprong in het diepe. Maar een uitdaging die zoon en vader maar wat graag aan gaan. Probleemloos was de eerste wedstrijd van het jaar niet waardoor er inmiddels een andere versnellingsbak gemonteerd is. Blijft deze keer alles heel en kan er normaal gereden worden, dan zullen het zeer leerzame kilometers worden. Ervaring die de rest van het jaar van pas kan komen. De vraag is wat het gebrek aan ervaring met deze wedstrijd doet voor het eindresultaat. We weten dat het team snel is en al eens gewonnen heeft. Wanneer de wedstrijd het team goed ligt, kunnen we misschien wel een verrassende score zien. De tegenstand is echter nog een stukje sterker geworden ten opzichte van de eerste wedstrijd met de toevoeging van een extra team. Dus alle hens aan dek voor Dennis en Frank-Willem.

# 61: Autoonderhoudplan.nl Rallyteam / Marius Reeder & Ivar Stein

Is dit het team waar iedereen bang voor moet zijn daar waar het om de eerste plaats gaat? Geen ondenkbaar plaatje als we kijken naar de prestaties uit het verleden van dit team. Veel ereplaatsen werden in het verleden gescoord en de titel ging een paar keer nipt aan de neus voorbij. Maar de potentie van dit team is duidelijk. De vraag is wat de lange stilstand doet voor de snelheid. Kunnen ze direct aansluiten en vooraan meedraaien? Of zijn daar een paar proeven of wellicht een paar wedstrijden voor nodig? Met een geheel nieuwe auto zal het op meerdere fronten wennen worden. Dus geen kanshebbers voor de overwinning? We durven het niet te zeggen. Ervaring telt natuurlijk ook mee bij een uitdagende wedstrijd. Maar deze onzekerheid maakt de wedstrijd des te aantrekkelijker. Meestrijden zullen Marius en Ivar zeker doen en daarmee mede de wedstrijd maken.

# 62: Slob Motorsport / Bas Slob & Marieke Slob

Dat het kan, rijden voor de overwinning na een lange afwezigheid en met een nieuwe auto, bewees het team van Slob Motorsport bij de eerste wedstrijd van het jaar in Barneveld. Helaas gooide een lekke band op de laatste proef roet in het eten. Maar het was duidelijk dat Bas en Marieke dit jaar een gooi naar de titel willen doen en direct vooraan wensen mee te doen. Met nog wat kinderziekten aan de nieuwe auto liep het in Barneveld nog niet geheel vlekkeloos. Maar deze problemen zijn inmiddels opgelost en het team draait na die eerste wedstrijd weer als vanouds. Daarnaast is de proef op het IVG Gelände een proef waar in het verleden goede resultaten zijn behaald. Er liggen dus zeker wederom kansen om de overwinning in de wacht te slepen.

# 63: Smets Rallyteam / Peter Smets & Nick Vesters

Die overwinning in Barneveld ging naar een sterk rijdende Peter Smets en Nick Vesters. En dus rekenen we dit team vanaf nu mee als kanshebber voor de overwinning. Het team zelf is vooraf aan de wedstrijd altijd zeer terughoudend over hun kansen. Wat bij de eerste wedstrijd dus onterecht bleek te zijn. In Sulingen ligt dat misschien toch wat anders. Hoewel het team bewezen snel kan rijden, wordt dit hun eerste bezoek aan deze Duitse wedstrijd. Van enige ervaring is dus geen sprake wat zeker in het begin voor een behouden aanpak kan zorgen. De wedstrijd is echter lang en er is dus tijd om het ritme te vinden. Lukt dit op de eerste dag al, dan kunnen Peter en Nick op dag twee de aanval in gaan zetten. Als ze daarmee weer voor zo’n mooi gevecht om de overwinning zorgen gaan we een heel mooie wedstrijd zien.

Vrijdagavond rond 19.15 uur zal de eerste 325i Challenge deelnemer aan de startstreep staan van de eerste proef van de rally. Daarna volgen er nog twee proeven om de kaarten voor dag twee alvast te schudden. Dag twee bestaat uit nog eens tien proeven, waarmee de rally na ruim 160 kilometer op snelheid eindigt op zaterdagavond rond 19 uur. Tijdens de rally is de 325i Challenge te volgen via Facebook (www.facebook.com/325ichallengeNL) waar tijdens de wedstrijd updates geplaatst zullen worden over het verloop van de strijd. Beleef het mee!