PrestonPalace Rallyteam: volledig vernieuwd aan de start in het Duitse Sulingen.

Op dinsdag 25 april is de nieuwe look van het gehele PrestonPalace Rallyteam, inclusief verrassende lay-out van de super snelle rally-auto, gepresenteerd bij hoofdsponsor Preston Palace in Almelo. De teamleden zijn allemaal voorzien van een soft-shell jas met baseball-cap. Men is dus letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken. Directeur Carlo Slag is trots op zijn team en voorziet een seizoen vol successen.

‘Wij blijven constant vernieuwen bij Preston Palace. Wij blijven de wensen van onze gasten vervullen. Wij overtreffen ze zelfs! Dat geldt ook voor onze sponsorteams’, aldus Carlo Slag. De nieuwe look is een prima opmaat voor de volgende rally waar het PrestonPalace Rallyteam haar opwachting maakt, de Rally van Sulingen ofwel de ADAC Rallye “ Rund um die Sulinger Barenklaue” in Duitsland. Deze rally wordt in het weekend van 5 en 6 mei gehouden en telt ook mee voor de BMW 325i Challenge.

Het evenement kent 13 klassementsproeven van in totaal 159 km, waarvan de grootste en bekendste die op het IVG-terrein is, in de buurt van Steyerberg. Met een lengte van 25 km is de proef niet alleen qua lengte een aanslag op het team, maar ook de techniek van de BMW (remmen etc.) krijgen het zwaar te verduren. De wegen kronkelen zich tussen de bouwwerken door en kennen, op sommige gedeelten, minder dan 50 meter afstand tussen de bochten. Het zal hier nog meer van belang zijn dan op de andere proeven om de notes goed op papier en tussen de oren te krijgen!

Een primeur is echter wel dat er dit jaar ook publiek welkom is op het IVG-terrein, iets dat in de voorbije edities absoluut niet toegestaan was. Deze klassementsproef moet twee keer gereden worden.

Verder kenmerkt deze rally zich door de smalle betonklinkerwegen, ruim 20 kilometer onverhard en een aantal venijnige jumps. Tevens zijn erg snelle passages in de proeven, waardoor op sommige stukken de snelheid weer richting de 170 km/u zal lopen.

Vrijdagavond rond 17.30 uur zal de eerste deelnemer van het startpodium rollen en zich ’s avonds rond 21.00 uur weer melden bij de finish van deze eerste etappe van het evenement.

Op zaterdag start de rally weer omstreeks 08.00 uur en zal de winnaar rondom 19.00 uur over het finishpodium komen bij Hotel Borse aan de Lange Str. 54 in Sulingen.