Iedereen blij aan finish Twente rally 325i Challenge

De 7de en laatste wedstrijd van het 325i Challenge seizoen werd 22 oktober verreden tijdens de Twente rally met als uitvalsbasis Hengelo. Ook dit jaar werd er weer typisch herfstweer aangeboden aan de deelnemers en werd de rally onder wisselende omstandigheden verreden. Een aantal deelnemers kreeg dit jaar met forse schade te maken en hebben besloten pas weer in 2018 aan de start te staan. Daarnaast werd de titel dit jaar voortijdig beslist wat er mede voor zorgde dat er een beperkt aantal auto’s aan de start stond in Hengelo. Dit mocht de pret echter niet drukken, onze deelnemers gingen allen met een goed gevoel naar huis.

Marius Reeder & Arjan Reefhuis

Door omstandigheden kwam het team van Autoonderhoudplan.nl in een andere bezetting aan de start in Hengelo. Naast Marius zat deze keer Arjan Reefhuis (kampioen 2016) in de hot seat. Na alle pech gedurende het seizoen was het team toe aan een probleemloze rally en weer eens het plezier beleven van onder de finishboog doorrijden. De rally begon gelijk goed toen de samenwerking tussen rijder en nieuwe navigator direct goed verliep. Vanaf de eerste proef tot de laatste werden snelste tijden gereden, een teken dat alles vlekkeloos verliep in de auto en met de auto. Door alle proeven te winnen werd uiteraard ook de Power Stage gewonnen en de finish gehaald. Deze keer geheel probleemloos, al werd een velg iets minder mooi gereden op een stoeprandje op vermoedelijk gelekte olie. Een fijn einde van het seizoen en hopelijk de bevestiging dat de auto nu helemaal op orde is en in 2018 wederom voor topresultaten kan gaan.

Dirk de Boer & Egbert Kamp

Door het team werd de Twente rally Opa’s laatste kunstje genoemd. Dit daar trouwe navigator Egbert (inmiddels al een tijdje opa) voor het laatst als navigator naast Dirk plaats nam bij een 325i Challenge wedstrijd. Ooit komt aan alle mooie dingen een mooi einde en dat was wat deze rally dan ook werd. Vanaf de eerste meter stond de rally in het teken van plezier maken en Egbert een passend, dwars afscheid geven. Helaas gooide een defect sper en later een defecte koppeling een beetje roet in het eten waardoor aan het eind van de rally niet alles meer dwars kon. Maar de inzet was niet voor niets. Want aan de finish werd het team beloond voor hun dwarse inspanningen met de uitreiking van de Dwarsliggersbokaal. Daarnaast presteerde het team dit jaar zeer constant wat een tweede plaats in het kampioenschap opleverde, een plaatsje beter dan de derde plaats van 2015. Een mooi einde van het seizoen en een mooi afscheid voor en van Egbert.

Rients Visser & Jan Willem de Rover

Het jaar van Rients staat in het teken van de re-integratie na de crash vorig jaar tijdens de GTC rally. Vanwege dit feit stonden er dit jaar maar weinig starts op de planning en reed Rients als gast mee met de 325i Challenge. In Hengelo zagen we het vertrouwen al weer goed terugkomen en werd er weer veel geleerd door de best wel lastige, gladde omstandigheden vanwege de regen. Qua tijden konden Rients en Jan Willem zich meten met Dirk en Egbert, een mooie opsteker. En daarmee was het team aan de finish zeer content. Ook hier dus een positieve afsluiting van het seizoen en een goed gevoel voor een start in 2018.

Daarmee zit het seizoen 2017 er op voor de 325i Challenge. Veel mooie momenten hebben we mogen beleven, op en naast de proeven. Strakke acties en stevige strijd. Maar helaas ook pech en schadegevallen. Daar hopen we in 2018 een stuk minder van te zien als de teams die hiermee te maken kregen weer terug in actie komen. 2018 markeert het 12de seizoen van de 325i Challenge. Rond eind januari zal de kalender opgesteld worden en weten we welke teams het gevecht met elkaar aan zullen gaan. Nog een paar maandjes pauze en tijd om alles op orde te krijgen. Op naar 2018!

Eindstand 325i Challenge 2017:

1: Bas Slob / Marieke Slob 186 punten
2: Dirk de Boer / Egbert Kamp 173
3: Peter Smets / Nick Vesters 116
4: Marius Reeder / Ivar Stein 93
5: Dennis Jochems / Frank-Willem Jochems 75
6: Ben Huijbregts / Mathieu Deckers 5