Slob Motorsport glibbert naar 325i Challenge titel met East Belgian rally winst

De zesde en voorlaatste wedstrijd van de 325i Challenge werd dit jaar in het Belgische St. Vith verreden. Hier, in het hart van de Ardennen, stond op zaterdag 30 september de start van de East Belgian rally gepland. In 2013 was de 325i Challenge hier voor het laatst op bezoek. In dat jaar was de wedstrijd een prooi voor Marius Reeder en Ivar Stein. Ook dit jaar stonden zij weer aan de start, nu samen met twee andere teams. Alle drie kwamen naar de Ardennen om te genieten van de prachtige, on-Nederlandse, proeven. Het team van Slob Motorsport kwam echter met een extra missie naar St. Vith, de titel veilig stellen voor het einde van het seizoen. En daarmee zouden zij het, net als de andere teams, nog knap lastig krijgen. Want deze editie ging de boeken in als de moeilijkste rally van de afgelopen seizoenen. Prachtig weer om de Ardennen groen te houden, veel regen dus, maar extreem uitdagend weer, meer dan glad, om de auto’s in het juiste spoor te houden.

Marius Reeder & Ivar Stein

Gedurende het seizoen kregen Marius en Ivar de nodige technische tegenslag te verwerken. Driemaal aan de start en alleen bij de GTC rally aan de finish. Dat was dan wel een overwinning, toch kon dat de nare bijsmaak van dit seizoen niet wegspoelen. Zou St. Vith een omslag betekenen in het seizoen? Heel het jaar keken Marius en Ivar al uit naar deze rally. Niet zozeer vanwege hun zege in 2013, maar vooral vanwege de mooie proeven die deze rally te bieden heeft. Ze begonnen de rally dan ook met een goed gevoel en reden direct de snelste tijd op de eerste proef. En dat was het dan. De verbinding naar proef twee betekende wederom een vroegtijdig einde aan een wedstrijd. Een elektrisch probleem maakte verder rijden onmogelijk waarmee er dus geen einde kwam aan de pechreeks. Dat de mannen baalden is een understatement. Dit was toch echt wel het dieptepunt van het seizoen in een rally die zoveel moois in petto had. Er rest ons alleen de Twente rally nog als slot van het seizoen, daar hopen we Marius en Ivar gewoon zonder problemen over het finishpodium te zien rijden.

Eric Jan Niemann & Jan-Willem de Rover

Niet als vaste 325i Challenge deelnemer ingeschreven dit jaar en dus voor een tweede keer als gastrijder aan de start, Eric Jan met Jan-Willem. Een mooie aanvulling door de overwegend dwarse rijstijl van Eric Jan. Dat zagen we in het verleden als toen Eric Jan mee reed om het kampioenschap. Dat je dat niet verleert zagen we ook nu weer in St. Vith. De modderige wegen leken op het lijf geschreven. Daar waar veel mensen de kat een beetje uit de boom keken, daar kwamen Eric Jan en Jan-Willem in een mooie slide de bocht om. Dit kon op de nodige waardering van het Belgische, rallygekke, publiek rekenen. Ondanks, of wellicht wel mede, deze rijstijl werden er ook nog eens snelle tijden gereden. Zo snel en zonder gekke dingen dat ze als 32ste algemeen aan de finish kwamen uit ruim 60 deelnemers. Een knappe prestatie, zeker onder deze omstandigheden en zonder speciale rallyregenbanden zoals gebruikt door veel andere teams. Hopelijk krijgt dit sterke optreden een vervolg met meer wedstrijden en liefst een gooi naar de titel in 2018.

Bas Slob & Marieke Slob

Ook Bas en Marieke stonden al eens eerder aan de start bij de East Belgian rally en togen wederom naar St. Vith om een dagje te genieten. Nu werd dat genieten best wel een uitdaging vanwege de weersomstandigheden in combinatie met de wens om de titel voortijdig te beslissen. Want met twee tweede plaatsen en twee overwinningen en meerdere Power Stage overwinningen, stonden broer en zus er zeer sterk voor bovenaan de ranglijst. Met het wegvallen van Peter Smets & Nick Vesters bleven alleen Dirk de Boer & Egbert Kamp over als mogelijke titelkandidaten. Echter door het sterke seizoen van Slob Motorsport kon alleen pech of een foutje het team nog van de titel houden. En dus was het zaak de rally ‘met het koppie’, of nog beter, twee koppies, te rijden. En dat deed het team dan ook, al werden ze in het begin nog wel eens attent gemaakt door een onschuldige spin. Ze kregen de smaak echter gedurende de wedstrijd steeds beter te pakken en waren vooral in het donker vlot onderweg. Het eindresulaat? Ongeschonden aan de finish als eerste 325i Challenge deelnemer en in hun 4de seizoen de titel op zak! Een erg mooie en welverdiende prestatie die op het prodium samen met het complete service team uitbundig werd gevierd met champagne en confetti. Een meer dan passend slot van de rally en het succesvolle seizoen van Bas en Marieke.

Laatste optreden tijdens Twente rally

Het lange 325i Challenge seizoen komt met haar zevende wedstrijd van het jaar in Hengelo bij de Twente rally tot een einde. Onze nieuwe kampioenen laten deze wedstrijd aan zich voorbij gaan en richten zich reeds op 2018. Er liggen dus kansen voor andere teams om nog een keer goed te scoren. Je seizoen eindigen met een overwinning zorgt ervoor dat je met een goed gevoel de winterstop in gaat. En wie wil dat nou niet? Met een nieuwe proef en de welbekende arena op de planning een mooie rally in het vooruitzicht.

Tussenstand 325i Challenge:

1: Bas Slob / Marieke Slob: 191 punten (kampioen)
2: Dirk de Boer / Egbert Kamp: 142
3: Peter Smets / Nick Vesters: 116
4: Dennis Jochems / Frank-Willem Jochems: 75
5: Marius Reeder / Ivar Stein: 55
6: Ben Huijbtegts / Mathieu Deckers: 5