Eurol Hellendoorn Rally decor voor vierde ronde 130i Challenge

Na een lange zomerstop maakt de 130i Challenge zich op voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Met in totaal nog 2 wedstrijden voor de boeg lijkt de titelstrijd nog helemaal open te liggen, maar komend weekend in zullen er wellicht in en rondom Hellendoorn de nodige klappen worden uitgedeeld in het kampioenschap. Het is tijd om de balans eens op te maken zo kort voorafgaand de Eurol Hellendoorn Rally.

#31. Bjorn Scherff & Harm van Koppen

Winnen is ze dit jaar nog niet gelukt… sterker nog, met 2 schrapresultaten tijdens de ELE en GTC Rally staat het duo Bjorn Scherff & Harm van Koppen vooralsnog onderaan de ranglijst. Het is al met al dus nog niet het seizoen waarop het Rallyteam Bjorn Scherff van tevoren op had gehoopt. In Hellendoorn is het dus zaak om wel een goed resultaat neer te zetten, want nog een schrapresultaat erbij kan het team zich niet meer veroorloven.

#32. Marc de Groot & Jordy de Groot

Met onder meer de zege in de Autosoft Vechtdal Rally, gaat het duo Marc en Jordy de Groot aan kop in de tussenstand van de 130i Challenge. In Hellendoorn hopen Marc en Jordy met de BMW van Hans Weijs Motorsport op jacht te gaan naar hun tweede zege van dit seizoen. Een goed resultaat komend weekend zou tevens de leidende positie van het duo verstevigen in het kampioenschap, en dus is stilzitten geen optie.

#33. Dennis Jochems & Frank-Willem Jochems

Nog maar enkele maanden geleden maakten Dennis & Frank-Willem Jochems hun wedstrijddebuut met de BMW 130i tijdens de GTC Rally. Tijdens deze wedstrijd wist het duo al gelijk een maximaal resultaat te scoren met een verdienstelijke overwinning in een voor de 130i’s slopende wedstrijd. Met het resultaat van de GTC Rally in hun achterhoofd hopen Dennis en Frank-Willem ook in Hellendoorn voor een maximaal resultaat te gaan.

#34. Michael Kamper & Henk van de Brug

Michael Kamper zal ongetwijfeld niet de beste herinneringen hebben overgehouden aan zijn laatste uitstapje naar Hellendoorn. Een flinke aanvaring met een boom maakte toen een abrupt einde aan zijn wedstrijd en zijn BMW 125i serie. Nu, een jaar later, lijken de kaarten heel anders geschud voor Kamper en navigator Henk van de Brug. In tegenstelling tot vorig jaar zal er nu namelijk om het kampioenschap worden gestreden met de krachtigere 130i serie. Ook Michael en Henk maken nog een goede kans op de titel. Een overwinning in de wedstrijd zou dus een ultieme revanche betekenen voor het Maxifleur Rallyteam.

#44. Marius Reeder & Ivar Stein

Tijdens de grootste rally van Nederland mogen Marius Reeder en Ivar Stein uiteraard niet ontbreken. Zij zullen in de oudere BMW 325i E30 deelnemen en zijn daarmee niet belangrijk voor het kampioenschap. Dat neemt niet weg dat het duo het publiek van wat dwars spektakel zal gaan voorzien en natuurlijk ook mee wil strijden om een mooie eindklassering. Tijdens de GTC Rally wisten Marius en Ivar de wedstrijd al af te sluiten met een 21e positie algemeen, slechts 1 positie achter winnaars uit de 130i Challenge Dennis & Frank-Willem Jochems. Als het duo ook in Hellendoorn foutloos blijft, moet een herhaling mogelijk zijn voor Marius en Ivar.

#108. Dirk de Boer & Gerrit Bouwhuis

In tegenstelling tot Marius Reeder zullen Dirk de Boer en Gerrit Bouwhuis meestrijden in het klassement van de Eurol Hellendoorn Historics Rally. Met startnummer 108 op de ruiten zou een top 10-klassering haalbaar moeten zijn. Voor Dirk en Gerrit geldt echter dat een bocht maar op één manier kan worden genomen, en dat is natuurlijk zo dwars mogelijk!

#216. Sjoerd-Jan Reinders & Hans van Goor

Sjoerd-Jan Reinders behoort nog tot één van de nieuwelingen binnen de rallysport. Hij debuteerde met een 125i serie tijdens de Autosoft Vechtdal Short Rally, en zal ook in Hellendoorn weer deelnemen in de verkorte variant van de wedstrijd. Tijdens zijn avontuur zal hij worden bijgestaan door niemand minder dan Hans van Goor, de ervaren navigator die al ruim 35 jaar actief is in de rallysport. Voor Sjoerd-Jan is het voornaamste doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen, om in de toekomst wellicht een gevaar te kunnen vormen voor de huidige top uit de Challenge.

 

Kom de Eurol Hellendoorn Rally ook meebeleven op vrijdag 14 en zaterdag 15 september. Kijk voor meer informatie op de website: www.eurolhellendoornrally.com