Vervolg 130i Challenge tijdens Internationale GTC Rally

De BMW 130i Challenge is alweer toe aan de derde wedstrijd van het seizoen als het afreist richting Breda Airport voor de Internationale GTC Rally. Tijdens de Brabantse klassieker komt er een drietal equipes aan de start vanuit de Challenge, die zich dit weekend tevens kunnen meten met de vele BMW’s uit de Belgische M-Cup.

Onder meer regerend kampioenen Michael Kamper en Henk van de Brug zijn weer van de partij. Na het winnen van de ELE Rally staan zij aan kop in het kampioenschap, maar Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert hebben tot nu toe stevige tegenstand geboden voor het duo. Nijhof en Elbert zijn echter ditmaal niet van de partij, wat het leidende duo de gelegenheid geeft om de voorsprong in de Challenge uit te bouwen.

Marc en Jordy de Groot staan momenteel tweede in het kampioenschap, en tijdens hun thuiswedstrijd zijn de twee gebrand om te scoren. Een goed resultaat kan ervoor zorgen dat het duo voor het eerst aan de leiding gaat in de tussenstand van de Challenge. Finishen is daarbij wel een vereiste, want dat lukte ze vorig jaar niet. Mede daardoor kwamen Dennis en Frank-Willem Jochems als verrassende winnaars van de GTC Rally uit de bus. Het duo bewees dat alles mogelijk is in deze competitieve Challenge en hoopt uiteraard de overwinning van vorig jaar te kunnen verdedigen.

Vanavond zal de wedstrijd van start gaan met onder meer de beruchte proef bij Achtmaal (‘De Hel’) op het menu. Na 5 klassementsproeven wordt de strijd op zaterdag vervolgt met nog eens 2×5 proeven op het programma. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.gtcrally.eu