Eindelijk mogen ze weer los!

Na bijna 2 jaar van afwezigheid keert de BMW 130i Challenge terug! De coronacrisis zorgde ervoor dat de BMW’s lang onder het stof moesten verblijven, maar op zaterdag 10 juli mogen ze dan eindelijk weer stof gaan happen tijdens de Internationale GTC Rally in en rondom Achtmaal. De wedstrijd zal voor het eerst in de geschiedenis het startsein vormen voor de 130i Challenge, dat dit jaar in totaal 6 wedstrijden op de planning heeft staan.

Regerend kampioen Marc de Groot zal er deze wedstrijd niet bij zijn. De voorzitter van de GTC Rally zal zich ditmaal vooral bezighouden de wedstrijd organisatorisch in goede banen te leiden. De BMW 130i zal daarentegen wel in actie komen! Zoon Jordy zal namelijk voor het eerst de kans krijgen om zijn stuurmanskunst te tonen in de Short Rally. Benieuwd of papa ooit nog het stuur terug zal krijgen!

Aangezien Marc deze wedstrijd verstek laat gaan kunnen titelrivalen Michael Kamper en Henk van de Brug belangrijke punten halen in de openingsronde van het kampioenschap. Tot nu toe kende het duo alleen nog niet echt veel geluk in de Achtmaalse klassieker. Tijdens de 2018-editie werd het duo namelijk gediskwalificeerd en in 2019 was het duo eigenlijk vanaf proef één al kansloos toen de aandrijfas hen tot stoppen dwong. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen en Michael en Henk zullen er dan ook alles aan doen om hun revanche te nemen in Achtmaal.

Zij zullen het dan op moeten nemen tegen favorieten Dennis en Frank-Willem Jochems, een duo dat altijd ijzersterk is geweest tijdens hun thuisrally. Zowel in 2018 als 2019 greep het duo er de zege en wisten ze stand te houden waar anderen sneuvelden. Ook deze editie zullen vader en zoon weer sterk uit de bus willen komen, om een derde overwinning aan hun reeks toe te voegen.

Tot slot zijn er ook een aantal debutanten die voor het eerst achter het stuur kruipen van de snelle en dwarse BMW 130’s. Zo zullen Maurice Kuijstermans en Kirsten Rothman voor het eerst gaan strijden in de Challenge. Ook voor Maurice is de GTC Rally een thuiswedstrijd. De auto is tijdens een lange stilte in de rallysport helemaal opgebouwd en staat er helemaal klaar voor. Ze zullen te staan popelen om hun vuurrode BMW de eerste sporen te geven, en dan bij voorkeur dwarse sporen!

De GTC Rally gaat rond de klok van 16:30 van start. In totaal staan er 12 klassementsproeven op het programma rondom Rijsbergen en Achtmaal. Ook de toeschouwers kunnen voor het eerst sinds tijden weer genieten van dit spektakel! Wil je meer info rondom de GTC Rally en de toeschouwersinfo? Kijk dan op: www.gtcrally.eu.