325i Challenge sluit jaar af met Euregio rally

Het 325i Challenge seizoen begon in maart met de TankS rally in Emmeloord en eindigt dit weekend met de Euregio rally in Hengelo, de zevende wedstrijd op de kalender. Vorig jaar was de Euregio rally ook de afsluiter van het seizoen. Het toen sterk wisselvallige weer maakte er een bijzondere wedstrijd van. Zelfs een hagelbui bleef de deelnemers niet bespaard. Het weer voor de komende editie ziet er een stuk beter uit, omstandigheden die het veld 325i’s vaak dichtbij elkaar houdt. Kampioenen Henk Bakkenes & Aaldert Aaltink staan helaas niet aan de start vanwege andere verplichtingen, maar om de overwinning en de Dwarsliggerbokaal zal niet minder gestreden gaan worden. De zes startende teams staan meer dan gemotiveerd aan de start om het seizoen in stijl af te sluiten.

48. Dirk de Boer & Gerwin Voortman

Met een score tijdens de Sulingerland rally en een uitval tijdens de Hellendoorn, staan er nog weinig punten achter de naam van Dirk de Boer van het Preston Palace rallyteam. De uitval in Hellendoorn betekende dat er niet kon worden gestart bij de Lausitz rally. De 325i van het team is inmiddels weer helemaal klaar voor de strijd en met de goede ervaringen van de afgelopen Hellendoorn rally hoopt het team in Hengelo het op te kunnen nemen tegen de overige 325i Challenge teams. Dit keer zal dat niet gebeuren met vaste navigator Egbert Kamp, maar met de verrassende Gerwin Voortman in de hotseat. De auto van Gerwin raakte tijdens de Hellendoorn te zwaar beschadigd om voor de Euregio weer klaar te zijn en de vacante hotseat bij Dirk in de auto maakt het toch mogelijk om te starten in zijn thuisrally. Benieuwd hoe deze rijder het navigatievak gaat ervaren.

49. Rick Mollink & Arjan Reefhuis

Rick & Arjan zijn dit seizoen een betrouwbaar en snel duo geworden, dat ook nog eens heerlijk dwars over de proeven komt. De Dwarsliggersbokaal heeft inmiddels al een aantal maal bij de heren mogen overnachten en zal ook in Hengelo weer het doel zijn. In Hellendoorn hebben we echter ook kunnen zien dat de opgedane ervaring heeft gezorgd voor een flinke toename van de snelheid van de wit/groene BMW. Een zeer goede tweede plaats in Hellendoorn is hier het bewijs van. Dit zal de mannen dan ook extra motiveren om tijdens de Euregio weer hoge ogen te gooien. Ze mogen in ieder geval als tweede starten, een teken dat er vertrouwen in het team gesteld wordt.

50. Jeroen Bosma & Jelle Jelsma

Na een uitval tijdens de TankS rally en de GTC rally, werd door Jeroen tijdens de Hellendoorn rally het eerste resultaat van het jaar behaald, met Maurice Kuijstermans als navigator. Na de uitval op de eerste dag zat een goede klassering er niet meer in voor het duo. Op dag twee werd weer stevig gas gegeven en werden er zelfs een paar snelste tijden gereden. Jeroen begint dus na alle tegenslag lekker op stoom te komen tegen het eind van het seizoen. In Hengelo zit vaste navigator Jelle weer naast hem in de auto en willen de mannen ook hier laten zien dat ze mee kunnen strijden in Challenge. Zonder tegenslag zit er zeker een goed resultaat in voor de mannen uit het hoge noorden.

51. Michael Kamper & Henk van de Brug

Voor het Maxifleur rallyteam van Michael Kamper wordt het een bijzondere Euregio rally. Sinds 2009 heeft het team in een vaste samenstelling gereden, maar in Hengelo komt daar verandering in. Voor deze gelegenheid stapt de voormalige navigator van Henk Bakkenes, Henk van de Brug, in bij Michael. Dit zal uiteraard gepaard gaan met de nodige gewenning op de eerste proeven. Dit seizoen werden nog maar twee rally’s gereden door het team en ontbreekt het ritme nog een beetje, maar de tweede plaats tijdens de ELE rally geeft aan dat de snelheid om te strijden voor de overwinning zeker aanwezig is. Of een overwinning er ook in deze nieuwe samenstelling in zit, is afwachten, maar de gecombineerde ervaring van beide mannen maken hen al wel tot favoriet.

52. Bas Slob & Marieke Slob

Aan het begin van het seizoen durfden we Bas & Marieke nog geen favoriet te noemen voor de Euregio rally aan het eind van het jaar. Inmiddels staat de auto helemaal goed op punt na een grondige rebuild en reden broer en zus naar een erg mooie overwinning bij de Lausitz rally. Natuurlijk is het asfalt van de Euregio rally iets heel anders dan het onverhard in Duitsland, maar als je eenmaal geproefd hebt aan die overwinning, wil je dat vaker. En dus zullen Bas & Marieke er weer vol voor gaan en geen genoegen nemen met een plaats naast het podium. Met een goed resultaat kunnen ze nog een flinke sprong maken in de stand voor het kampioenschap. Genoeg reden om dit team goed in de gaten te houden dit weekend.

53. Mark Jansma & Marc van Nuijssenburgh

Voor Mark Jansma is 2014 een leerjaar. De overstap maken van de navigatiestoel naar de bestuurderstoel is niet makkelijk. Veel is er inmiddels geleerd, want de 325i begint al aardig onder controle te komen. Tijdens de Hellendoorn rally begonnen we al aardig wat driftwerk te zien en raakten Mark & Marc steeds beter op elkaar ingespeeld. Het lijkt erop dat ze op het eind van het jaar echte 325i Challenge mannen zijn geworden die volgend jaar mooie dingen gaan laten zien. Maar uiteraard willen ze dat eerst nog even in Hengelo doen. Door  de afgelopen rally’s elke keer goed te finishen, staan de mannen er fraai voor in de tussenstand. Met nog een goed resultaat kunnen ze nog tot een zeer hoge score komen. Maar dan moeten ze wel een aantal andere deelnemers zien te verslaan, een mooie opdracht.

Zes gemotiveerde teams gaan komend weekend van start en gegarandeerd zorgen voor een mooie seizoensfinale. Zekerheid over de overwinning of het winnen van de Dwarsliggersbokaal is er niet te geven. Meerdere teams hebben daar kans op. De eindstand van de 325i Challenge 2014 kan nog flink veranderen in Hengelo. Genoeg reden om de show zelf te komen bekijken in Hengelo. Alle informatie is te vinden op www.twenterally.nl. De 325i Challenge zal rond 11.45 uur van start gaan vanaf het centrale serviceterrein, voor 10 proeven op maar een paar kilometer van het startpodium. Voor alle nieuwtjes en rallyupdates van de 325i Challenge ga je naar Facebook, 325iChallengeNL.