Spannende strijd binnen de 325i Challenge voor Slob Motorsport in Hengelo

De laatste rally van het seizoen was ook dit jaar in Hengelo voor Slob Motorsport. Vorig jaar een lastige wedstrijd qua weersomstandigheden; nat, droog en hagel wisselde elkaar af. Dit jaar was het een stralende dag. De rally kende 4 verschillende proeven, 10 in totaal.

 

De eerste proef, een kleine rondkoers, begon meteen met pech. Een bocht iets te dwars en we moesten achteruit steken. Erg kostbare seconden achteraf gezien. Michael Kamper’s auto had de eerste proef al motorproblemen en moest de strijd voortijdig staken, de favoriet voor de eerste plek. Discussie wat we moesten doen: voor de snelste tijd of de Dwarsliggersbokaal. Eerst plek was nu binnen bereik gekomen, maar de verleiding om dwars te gaan blijft erg groot voor Bas. De industrieproef er vol voor gereden. Bas op het serviceterrein: “We gingen nu dwars, niet omdat we lomp deden, maar omdat we snel gingen”.

Dat motto hebben we aangehouden tot het einde van de wedstrijd. De strijd met Rick Mollink en Arjan Reefhuis was spannend tot en met de laatste proef. Wie er sneller was, wisselde per proef, dat was heel mooi om te zien. Na 7 proeven zaten we in het klassement op een verschil van 0.1 seconden!

Eind proef 8 begon de auto iets te trillen. Op de service zagen we dat de bevestigingsbout van de draagarm iets was los gegaan. Deze weer vastgezet en daarmee dachten we het euvel te hebben opgelost. Eind proef 9 kwam het trillen terug, alleen nu erger. We zagen verder niets aan het wiel aan de buitenkant, maar op proef 10 was het meteen helemaal mis. Voor ons gevoel kon het wiel er elk moment af lopen. Elke bocht voorzichtig aan moeten doen en kilometer voor kilometer afgeteld in de hoop de finish te kunnen bereiken om zo de tweede plek in elk geval nog te kunnen behouden. Bij de finish bleek dat de bevestigingsbout van de draagarm een sleufgat heeft creëert in het subframe. Hierdoor kon de draagarm heen en weer bewegen en ging het snel van kwaad tot erger.

Jammer van de pech. De laatste proef zaten we 2.6 seconden achter Rick en Arjan, voor beide spannend wat er de laatste proef zou gebeuren. Op het podium de Dwarsliggersbokaal in ontvangst mogen nemen. Ondanks dat we ook voor de snelste tijd reden, kon Bas het toch echt niet laten als er veel publiek langs de kant staat, mensen die we kennen, of gewoon een mooie bocht, dan toch altijd dwars!

Jan, Martin, Yoeri en Carlo, heel erg bedankt voor alle hulp! Op naar volgend jaar.