“Eerst zaaien, dan oogsten”

Het laatste halfjaar is er door het gehele service team hard gewerkt om de BMW 325i op diverse punten te verbeteren. Waaronder een complete nieuwe motor die door het V-rallysport service team zelf in eigen werkplaats is ontwikkeld en gebouwd. De totale wielophanging is grondig onder de loep genomen zowel voor als achter zijn diverse ophang punten voorzien van teflon bussen waardoor er een stijver geheel ontstaat en de mogelijkheid ontstond om de achter kant een paar centimeter te laten zakken. Dit alles zorgt voor een stabielere wegligging en strakker stuur gedrag waardoor de auto vooral in de snelle bochten solide aanvoelt en geen onderstuur meer kent. De nieuwe 6 cilinder krachtbron heeft een fijn vermogen en een groter koppel waardoor de wagen lekker door de bocht is te gooien en vlot accelereert.

Op de eerste KP werd meteen duidelijk dat de wagen stukken was verbeterd, vanaf de eerste meters zat de snelheid er lekker in op de toch verraderlijke gladde wegen. Waar Rob meestal even de tijd nodig heeft om het ritme te vinden werd er gelijk een scherpe tijd geklokt, later werd door Timothy enkele rempunten scherper gezet in de notes waardoor KP 3 nog zes seconden sneller kon worden gereden. Ook de overige proeven verliepen zonder grote fouten in een vlot tempo.

Aangekomen op de service werd al vlug duidelijk dat er weinig werk aan de winkel was. Terwijl Rob en Tim konden genieten van onze bekende Brabantse catering verzorgt door Miranda, konden de monteurs rustig de wagen inspecteren en aftanken voor de laatste klassements proef. Rob prepareerde de onboard camera, Timothy controleerde nog vlug even de notes en voorzien van de grote lampenbak werd vetrokken richting industrieterrein Emmeloord. Een spektaculaire industrieproef in het donker. Terwijl de eerste regendruppels op de voorruit vielen gingen Rob en Tim van start om te genieten van een geweldige KP waar natuurlijk de BMW e30 in zijn element is. In de allerlaatste ronden leek een kapot gereden chicane nog roet in het eten te gooien, scherpe brokstukken verspreid over de hele weg zorgde voor een langzaam leeglopende voor band. Maar met enige reserve werd op een toch nog vlot temp de finish gehaald.

Eindelijk werd ons harde werken beloond en verliep deze rally super! Zoals al vaak is gezegd, rally rijden is een teamsport! Maandenlang hard werken aan de auto met een geweldige groep mensen en uiteindelijk als beloning een podium plaats. Rond de klok van 1 uur was alles weer opgeruimd in Eersel, alles stond weer op z`n plek en de service bus was weer leeg (een kratje Jupiler ook). Moe maar voldaan kon iedereen zijn bedje opzoeken.

Voor meer info of onboard films, like onze Facebook pagina : v-rallysport, of bezoek onze website www.v-rallysport.nl