Slechte seizoenstart Willowstreet Rallyteam

Ondanks een mooie rallydag in Emmeloord en omgeving heeft Willowstreet Rallyteam de Tank S Short Rally helaas niet uitgereden.

Het was de eerste keer dat Willowstreet Rallyteam in deze Tank S Rally mee reed. Vanwege de mooie dijkproeven en de proef op het industrieterrein, werd gekozen om de Tank S Short Rally te gaan rijden, dit als voorbereiding op het 325i Challenge klassement, welke zou gaan beginnen in Ede. Omdat Ede niet doorging, heeft de 325i Challenge besloten om de Tank S als vervanger in te zetten. Er kon meteen voor punten worden gereden.

Met in totaal 8 deelnemers in de Challenge klasse, was er een mooi startveld. Ondanks de gladde en verradelijke proeven werden de tijden steeds beter. Alleen op KP3 bleef de handrem plakken tot halverwege de proef. In KP4 werd nog even een dwars uitstapje gemaakt, wat toch weer een paar seconden kostte.

Na een korte service was het tijd voor de Tank S special, iets waar Gerwin naar uitkeek, aangezien industrieproeven hem wel liggen. Na een voorzichtige jump en de hairpin bij de Mercedes garage kwam het onderstuur probleem weer hard naar voren. Bij het insturen reageerde de BMW te traag en raakte zij hard de stoeprand. Gevolg: zeer veel schade aan carrosserie, velgen, wielophanging en stuurinrichting en helaas moesten zij de BMW parkeren naast de proef.

Einde Tank S, helaas niet echt een goede seizoenstarter. “Al met al was het een goede dag. We hebben wederom ervaring opgedaan en ondanks onze touche met de stoeprand is er nog een pluspunt. De complete wielophanging moet vervangen worden en dan is het onderstuurprobleem misschien ook weg” aldus Gerwin. De volgende rally is nog niet bekend, aangezien de schade nog niet is hersteld. Misschien wordt het Sulingen of de rally van Putten, we zullen zien.