Rallyteam Twente wordt 2e in Sulingen‏

Sulingen, de eerste buitenlandse wedstrijd waar Rallyteam Twente rally rijdt. Sulingen staat bekend om het grote legerterrein die speciaal open gezet wordt voor de rally. Dit blijkt de mooiste proef ooit gereden, 16 min volle concentratie om veilig en snel over alle soorten wegdekken te rijden. In de 325i challenge deden 6 deelnemers mee. Helaas mocht niet iedereen meedoen omdat een buitenland licentie hiervoor nodig is. Deze licentie krijg je pas na meerdere rally’s gereden te hebben. De wedstrijd bestaat uit 3 proeven op vrijdag en 12 proeven op de zaterdag.

 

De eerste 2 proeven zijn goed afgelegd waarin het tempo goed voelde. Geen risico’s en toch proberen om in de top 3 te rijden. Er werd op proef 1 en 2 de 2e tijd neergezet. Helaas was op proef 3 het ritme even weg. Een aantal slordige foutjes zorgden voor tijdverlies maar de auto stond heel aan de finish voor de zaterdag. Rallyteam Twente eindigde vrijdag op plek 4 achter de nummer 1.

 

Zaterdag in de ochtend stond het mooie legerterrein op het programma. Geweldige proef waarin ook erg sterk gereden werd door Niek en Marieke. Aan het eind van de ochtend stonden ze weer op de 2e plek. In het middagprogramma waren nog 8 proeven te gaan. Marius Reeder gaf serieus gas en vergrote de voorsprong. Henk Bakkenes maakte ook elke proef tijd goed, ze stonden nog maar 10 sec achter de twentse ross. De laatste 4 proeven hebben Niek en Marieke een tandje bij moeten zetten waardoor de 2e plek veilig bleef. Dit was gelukt en een mooi resultaat is binnen gesleept voor Rallyteam Twente.

 

Marieke heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor ELE rally in Helmond. Niek overweegt om deze rally mee te doen ondanks dat deze rally niet op het programma stond van Rallyteam Twente. Financieel is het nog niet rond maar Niek doet zijn best om nog sponsorgeld te vinden om mee te blijven strijden in het kampioenschap. Op het moment staat Rallyteam Twente nog op de 1e plek. Hellendoorn de thuisrally zal waarschijnlijk niet gereden worden omdat Niek in dit weekend vader wordt. Om mee te doen in het kampoenschap moet er minimaal 5 wedstrijden gereden worden. We houden jullie op de hoogte via de site en Twitter.

 

Meer informatie over Rally Team Twente is te vinden op: http://www.rallyteamtwente.nl/

Kalender 2014:
13 / 14 Juni ELE rally Helmond
19 / 20 september Hellendoorn rally Hellendoorn
10 / 11 oktober Laustiz rally Boxberg (Duitsland)
1 / 2 november Conrad Euregio rally Hengelo