V-rallysport klaar voor seizoen 2014!

Het einde van de winterstop is in zicht. Er is door het serviceteam druk gesleuteld zodat de BMW er weer strak bij staat en voorzien is van de nodige modificaties en vernieuwingen. Danny, Jos, Mark en Roland kunnen niet wachten “nog even de finishing touch en dan gaan we er voor” klinkt het zelfverzekerd uit de werkplaats. Het serviceteam staat te trappelen om weer de rallypaden op te kunnen!

 

Seizoen 2013 werd gekenmerkt door een onwillige motor die op de laatste proef van de GTC rally met veel witte rook de geest gaf. De tweede helft van het seizoen stond in het teken van veel leergeld, de nieuw geprepareerde motor bleek niet betrouwbaar. In Amsterdam ging het mis, zodat deze na twee proeven door oververhitting niet meer bruikbaar was. De technische mensen van het serviceteam hebben de 325i motor grondig onder de loep genomen en vonden een paar schoonheidsfoutjes. De huidige motor is compleet rebuild met de laatste nieuwe modificaties en heeft inmiddels met goed resultaat de nodige test kilometers achter de rug.

Voordat het 325i challenge seizoen losbarst in Ede op de OVD short rally, zal als voorbereiding worden deelgenomen aan de circuit short rally in Zandvoort welke zal worden verreden op zaterdag 22 februari. Vorig jaar scoorde Rob en Timothy daar een keurige tweede plaats, “dit jaar gaan we voor de grootste beker” aldus het duo. Verder zal in seizoen 2014 zoveel mogenlijk het 325i challenge programma worden gevolgd . Geprobeerd zal worden om aansluiting te vinden met de snelle jongens uit de klasse en zoveel mogenlijk kampioenspunten te verzamelen.”We moeten de ervaren 325i deelnemers niet onderschatten ,ik denk dat ik me zelf als grootste tegenstander moet zien”, lacht Rob. “Echte ambities heb ik niet, ik rijdt puur voor de lol ! zoals je weet is mijn grootste handicap slecht zicht in het donker, toch gaan we deze uitdaging niet uit de weg bewijst onze kalender. Een geslaagde rally is voor mij nog altijd een uitgereden rally waarbij gezelligheid en dwars drift plezier het voornaamste doel is!”

 

In februari 2013 stapte Timothy Kion voor het eerst als navigator in de BMW bij Rob Verhees, de samenwerking klikte meteen en het duo reed een keurig en leerzaam seizoen. Ondanks Tim`s jonge leeftijd heeft hij al verschillende jaren ervaring en heeft zeker talent en ambities om op hoog niveau te gaan navigeren. Komend seizoen zal Timothy extra ervaring gaan op doen in buitenlands rally`s. Naast de kalender van V-rallysport, staan er voor Timothy enkele rally`s op de kalender in o.a. Belgie.

Kalender V-rally sport 2014 :
– februari circuit short rally Zandvoort
– april OVD short rally Ede
– juni ELE rally
– juli GTC rally
– sept Amsterdam
– sept Hellendoorn

Team V-rallysport hoopt ook voor seizoen 2014 alle sponsoren , supporters en overige rallyvrienden weer te mogen begroeten langs de proeven of op de service. Voor meer info: bezoek onze website www.v-rallysport.nl of like onze Facebook pagina.