Tiende seizoen 325i Challenge staat!

De aftrap voor het nieuwe 325i Challenge seizoen werd begin februari gegeven tijdens de jaarlijkse deelnemersvergadering. Hiermee werd een mooie mijlpaal in de geschiedenis van de 325i Challenge bereikt, het tiende seizoen voor de aantrekkelijke Beierse dwarsgangers. Dit tiende seizoen zal wederom volgens het vetrouwde, succesvolle concept gereden worden, maar er zijn wel een aantal leuke nieuwtjes te melden.

Nieuwe hoofdsponsor

Misschien wel het belangrijkste nieuws is de bekendmaking van de nieuwe hoofdsponsor, Unica Schutte ICT. Deze naam zal dit jaar op de voorruit van alle deelnemende auto’s prominent aanwezig zijn. Unica Schutte ICT draagt de rallysport een warm hart toe en is al jaren naamgever van de Hellendoorn rally. Met de steun aan de 325i Challenge wil Unica Schutte ICT mede de betaalbare opstap in de Nederlandse rallysport borgen voor de toekomst. De 325i Challenge is de enige nog resterende eenheidsklasse waar voor een beperkt en gezond budget veel geleerd kan worden in een spectaculaire auto. Dit jaar dus al voor de tiende keer en met een gezonde toekomst.
Naast hoofdsponsor Unica Shutte ICT zien we dit jaar de vertrouwde sub-sponsoren weer terug op de spatborden van alle auto’s; Autosoft Automotive internet, Timelight reclame, Kleinjan Dieseltechniek en De Groot Cultuuronderhoud & Aanneming. Naast deze vertrouwde namen is Transportapp.net een nieuwe sub-sponsor voor het komende seizoen. Zonder de steun van deze bedrijven zou het niet mogelijk zijn geweest het tiende 325i Challenge seizoen te organiseren.

 

 

Sterk en vol deelnemersveld

Ook in het tiende seizoen valt de 325i Challenge goed in de smaak. Meer dan 10 deelnemers staan inmiddels ingeschreven bij de organisatie. Hieronder zijn alle winnaars van vorig jaar en de dwarse smaakmakers die tot het laatst streden om de dwarsliggersbokaal. Maar naast de bekende namen zijn er ook weer een aantal nieuwe teams te noemen. Zo debuteren Michiel Groenenboom & Kasper Boekel uit Noord-Holland dit jaar in de rallysport met de ex Niek Sanders auto. Uit Noord Brabant komt het team van GM rally met rijder Jaap Gezelle Meerburg & navigator Stig van den Brand. Jaap is een voormalig deelnemer aan de Mitsubishi Colt cup en maakt nu de overstap naar een achterwiel aangedreven auto. Naast deze twee nieuwe teams zijn er nog een tweetal teams die hoogstwaarschijnlijk gaan starten in de 325i Challenge maar nog niet 100% bevestigd zijn. Wel bevestigd is de terugkeer van Bjorn Scherff na een jaar afwezigheid. Met een volledig nieuwe auto keert Bjorn terug in de 325i Challenge voor een serieuze gooi naar de titel. In 2015 kunnen we weer spannende gevechten door het goed gevulde deelnemersveld verwachten met verrassende actie van de nieuwe garde.

 

 

Compacte, afwisselende kalender

Met het huidige rallyklimaat in het achterhoofd is er dit jaar besloten een compacte kalender op te stellen met de nadruk op afwisselende Nederlandse wedstrijden. Vorig jaar stonden er zeven wedstrijden op de planning, dat zijn er in 2015 zes geworden. Hiermee is de verwachting dat het aantal deelnemers per wedstrijd zal toenemen. Tevens is er bewust gekozen voor een flink aantal eendags evenementen aangezien veel deelnemers niet de tijd vrij kunnen maken om meerdere dagen van huis te zijn.
Het seizoen start op 18 april met de rally van Putten. Voor bijna alle deelnemers een nieuwe wedstrijd aangezien hij voor het eerst is opgenomen in de 325i Challenge kalender. Daarna volgt in het eerste weekend van mei het enige uitstapje buiten Nederland naar het Duitse Sulingen. Deze geliefde wedstrijd is al jaren vast onderdeel van de kalender en zorgt voor een stuk afwisseling en extra uitdaging. Na een bijzonder mooie wedstrijd vorig jaar kozen de deelnemers dit jaar weer voor de ELE rally in het laatste weekend van mei. Op 20 juni zien we de Autosoft Vechtdal rally weer terugkeren op de kalender na een afwezigheid van een jaar. Uiteraard staat op 18 en 19 september de Unica Schutte ICT Hellendoorn rally weer op het programma, traditioneel de wedstrijd met de meeste 325i Challenge deelnemers aan de start. Ook bijna een traditie is de seizoensafsluiting met de Euregio rally in Hengelo begin november.

 

 

Extra spanning door Power stage

Als eerste in Nederland neemt de 325i Challenge de dit jaar geïntroduceerde Power stage over voor haar kampioenschap. Alleen zal deze Power stage (waar extra kampioenschapspunten zijn te verdienen) niet per definitie de laatste proef van de rally zijn. De 325i Challenge Power stage zal de laatste “normale” proef (geen rondkoers) van de rally zijn en zal beloond worden met drie extra punten voor de snelste deelnemer, twee voor de tweede en één punt voor de derde tijd op de proef. De deelnemers zullen dus ook aan het eind van de rally flink gas moeten geven voor die zo belangrijke punten. Dit zal zeker zorgen voor extra strijd in de wedstrijd en spanning in het kampioenschap. Uiteraard gaat dit niet ten koste van de Dwarsliggersbokaal. Deze zal net als alle voorgaande jaren uitgereikt worden aan het meest dwarse team van de wedstrijd.

 

Voor het seizoen echt los barst op 18 april in Putten hebben de teams nog voldoende tijd om hun auto’s optimaal te prepareren. Net voor Putten, op 4 april, zal de technische keuring van de 325i Challenge plaatsvinden. Een aantal deelnemers zal echter voor deze tijd al wat wedstrijd kilometers gemaakt hebben. Zo staan Mark Jansma, Michiel Groenenboom en Jaap Gezelle Meerburg op 18 februari aan de start van de Circuit short rally in Zandvoort. Deels om weer ritme op te bouwen, deels om aan de rally licentie eis van twee gereden short rallies te voldoen. Hoe het de mannen vergaat bij deze wedstrijd en alle andere nieuwtjes lees je op Facebook, www.facebook.com/325ichallengeNL.