Hellendoorn start van spannend slot voor 325i Challenge

Na een lange zomerstop maakt de 325i Challenge zich op voor de apotheose van het seizoen. Twee belangrijke wedstrijden staan er nog op het menu voor de deelnemers in hun strijd om de titel. De eerste stap naar die titel wordt komend weekend in Hellendoorn gezet. Meerdere teams maken kans op de titel en zullen dan ook strijdlustig aan de start verschijnen. Hoe staan de teams er voor en wat zijn hun kansen?

# 52 Henk Bakkenes & Aaldert Aaltink

Titelverdedigers Henk Bakkenes & Aaldert Aaltink gaan op jacht naar hun tweede opeenvolgende ovenwinning in Hellendoorn. Om goed beslagen ten ijs te komen, werd recent de uitdagende Omloop van Vlaanderen gereden bij onze zuiderburen. Met de bijna standaard 325i werd er goed partij geboden aan de veel potentere BMW’s die er veel rondreden. Er werd dan ook flink vertrouwen getankt en het team ziet de uitdaging dan ook met plezier tegemoet. Om de titel te kunnen prolongeren zal er naast een goed resultaat ook wat geluk nodig zijn. Want met het schrapresultaat nog te verwerken in de stand, staat de concurrentie er net even beter voor.

# 53 Bjorn Scherff & Marlon Krieger

Winnen is ze dit jaar nog niet gelukt, maar Bjorn Scherff & Marlon Krieger staan wel bovenaan in de tussenstand. Tijdens de Autosoft Vechtdal rally werd tevens de Dwarsliggersbokaal in de wacht gesleept. Kort gezegd, tot nu toe een goed seizoen voor het jongste duo in de 325i Challenge. Maar die overwinning willen ze graag binnenslepen om de eventuele titel extra glans te geven. Ondanks dat de namen bovenaan het lijstje genoemd staan, heeft het team de titel nog niet binnen. De concurrentie ligt op de loer en kan na aftrek van het schrapresultaat de titeldroom in duigen laten vallen. Met andere woorden, rustig aan doen is er niet bij voor de leiders in de tussenstand.

# 54 Michael Kamper & Henk van de Brug

Voor Michael Kamper & Henk van de Brug loopt het seizoen tot nu toe op rolletjes. Drie keer winst uit even zoveel wedstrijden en tweemaal de volle punten op de Power Stage, veel beter wordt het niet. En dus staat dit team er in theorie het beste voor in de jacht op de titel. In theorie, aangezien de “afrekening” van het schrapresultaat pas na de laatste wedstrijd plaatsvindt. En dus is het plan in Hellendoorn overwinning nummer vier bijschrijven op hun scorekaart. Maar met het oog op de titel zal dit met wat meer marge moeten gebeuren dan in het eerste deel van het seizoen. Al staat rustig aan doen eigenlijk niet in het woordenboek van Michael & Henk. Dus waarschijnlijk gaan we weer gewoon een aanvallende rijstijl voorgeschoteld krijgen.

# 55 Rick Mollink & Arjan Reefhuis

Dé wedstrijd van het jaar voor Rick Mollink & Arjan Reefhuis, hun thuiswedstrijd rondom Hellendoorn. De rally komt bij beide door het dorp en de mannen kennen de streek dan ook als hun broekzak. En dat is altijd een lekker voordeel om mee te starten. Tel daarbij de tweede plaats van vorig jaar in deze rally en de winst dit jaar in Sulingen op en je hebt er serieuze kanshebbers voor de winst bij. Om in vorm te blijven reed Rick in de zomer de rally van Oberehe waar we konden genieten van zijn dwarse rijstijl. Niet altijd de snelste manier en dus zal Rick zich een beetje in moeten houden, behalve als hij bij de familie voorbij komt natuurlijk ..

# 56 Mark Jansma & Marc van Nuyssenborgh

Vorig jaar eindigde dit goedlachse team bij hun debuut in de 325i Challenge op een zeer verdienstelijke tweede plaats in het eindklassement. Dit jaar zien we Mark & Marc pas terug op een voor hun tegenvallende 7de plaats. Een goede weergave van de prestaties van dit team is dat echter niet. Uit vier wedstrijden kwamen ze maar twee keer aan de finish en keerde men puntloos huiswaarts. Dat moet in Hellendoorn allemaal veel beter gaan lopen. Een finish is wat men uiteraard voor ogen heeft, maar het verbeteren van de vierde plaats van vorig jaar kan de mannen een stuk hoger brengen in de tussenstand. En dan is er met nog een wedstrijd te gaan weer van alles mogelijk.

# 57 Dirk de Boer & Fred Roelfsema

Wat een verschil maakt een jaar. Vorig jaar veel problemen voor het team van Dirk de Boer en tiende in de eindstand, dit jaar keurige wedstrijden en op een geweldige derde plaats in de tussenstand. Is de ommekeer dan echt gekomen? We gaan het dit weekend zien. Dirk start wederom met Fred Roelfsema in de hot seat en heeft zich ten doel gesteld de derde plaats vast te houden. Hogerop klimmen acht het team niet realistisch gezien de hevige en snelle concurrentie. Dus geen gekke dingen doen en onderweg natuurlijk weer een gooi doen naar de Dwarsliggerbokaal die het team al heel het jaar nastreeft.

# 62 Jeroen Bosma & Maurice Kuijstermans

JJ rallysport met rijder Jeroen Bosma en navigator Maurice Kuijstermans kende tot de zomerstop geen gelukkig seizoen. Met wat minder tegenslag had het team een stuk hoger geklasseerd gestaan. Vorig jaar zagen we in Hellendoorn een aantal zeer snelle tijden op de klok gereden worden. Het parcours in Hellendoorn ligt het team blijkbaar goed, waardoor we Jeroen en Maurice als gevaarlijke outsiders zien voor een goede klassering. De mannen zelf willen niet anders dan bewijzen dat ze vooraan thuis horen en staan dan ook vol vuur in de startblokken. Gaan ze het deze keer echt waarmaken?

Nog twee dagen en dan barst het dwarse 325i Challenge geweld weer los bij de grootste rally van Nederland. Alle teams zijn er klaar voor en willen niet voor elkaar onder doen. Op vrijdagavond vanaf een uur of zeven zullen de deelnemers van start gaan om op zaterdagavond te finishen in het centrum van Hellendoorn. De titel zal dan waarschijnlijk nog niet beslist zijn, maar meer duidelijkheid zal er zeker zijn. Zodoende kan de 325i Challenge in november in Hengelo in stijl afsluiten en staat er een nieuwe kampioen in de geschiedenisboeken? Of gaan Henk & Aaldert toch nog op herhaling? Kom de spanning voelen in Hellendoorn! Kijk op hellendoornrally.eu voor alle wedstrijdinformatie en vergeet ons niet te volgen op Facebook. Daar houden we je heel het weekend op de hoogte van alle ontwikkelingen.