To finish first, first you have to finish …

Aankomende zondag, zeven maanden na de aftrap van het seizoen in Putten, sluit de 325i Challenge haar seizoen af in Hengelo tijdens de Twente rally. Pas aan het eind van de dag zullen we weten wie de kampioenen van 2015 zijn geworden, een goede weerspiegeling van de spannende strijd die vooraf ging bij de vijf voorgaande evenementen.

Strijd zal er ook in Hengelo weer zijn, al is het startveld in deze laatste wedstrijd, door onvoorziene omstandigheden bij een aantal deelnemers, wat minder druk bezet dan bij de voorgaande wedstrijden. Zo zien we titelkandidaat Bjorn Scherff niet aan de start aankomende zondag. Het puntentotaal van Bjorn zorgt ervoor dat hij ondanks het niet starten, toch nog kampioen kan worden. Maar doorvoor is hij wel afhankelijk van het resultaat van naaste concurrent Michael Kamper. En ja, het is o zo cliché, maar ook o zo waar voor Michael Kamper. To finish first, first you have to finish. Want ondanks het ontbreken van Bjorn zullen Michael en navigator Henk van de Brug het finishpodium over moeten rijden om kampioen te worden.

En zo makkelijk is dat nog niet als je competatief bent ingesteld. Want starten betekent rijden voor de overwinning voor Michael & Henk. Dat doen Rick Mollink & Arjan Reefuis ook en dat zorgde in Hellendoorn al voor een mooi secondenduel tussen beide teams. Een foutje ligt dan snel op de loer en kan de titel kosten. Zal de gedachte aan de titel voorrang krijgen op dagsucces? Rick & Arjan zullen er alles aan doen het de titelkandidaten extreem moeilijk te maken.

Direct achter deze kemphanen starten Dirk de Boer & Fred Roelfsema, de Dwarsliggers van Hellendoorn. Ook dit team maakt kans op een topklassering in de eindstand, maar hebben daar pech van anderen voor nodig. Plan van aanpak zal dan ook niet veel anders zijn dan tijdens de Hellendoorn rally, uitrijden en wel zo dwars mogelijk. De Dwarsliggersbokaal nog een keer winnen zou betekenen dat deze na het seizoen definitief in huize de Boer mag blijven, een aanlokkelijk vooruitzicht.

Achter Dirk & Fred staan Peter Smets & Isabelle Brouwer op de startlijst. Helaas hebben Peter & Isabelle zich op het laatste moment terug moeten trekken en komen niet aan de start. Erg jammer voor het team dat door het uitstapje in Putten al een groot gedeelte van het seizoen moest missen. Het team zien we volgend jaar gelukkig weer aan de start en dan hopelijk met meer geluk en sterker dan ooit.

Sterker dan ooit aan de start verwachten we ook Jaap Gezelle Meerburg met de jonge Nadia Muilwijk op de bijrijdersstoel. Na een lang bouwproces is nu dan eindelijk de nieuwe, eigen auto van Jaap klaar om ingezet te worden. Een auto die met oog voor detail en topprestaties is opgebouwd. Enige kanttekening bij de deelname van Jaap en Nadia is dat de deelname volledig in het teken staat van het testen van de auto. En aangezien de auto nog niet door de technische commissie van de 325i Challenge gekeurd is, maakt het team geen aanspraak op punten. Het team gaat dus voor de eer, de show en de auto leren kennen.

De verrichtingen van de 325i Challenge deelnemers zullen weer op de voet te volgen zijn via Facebook (325ichallengeNL). De eerste deelnemer zal rond een uur of 11 zondagochtend starten op de eerste proef van negen in totaal. Er worden drie maal drie proeven gereden, waarbij de laatste van de drie een aantal rondes over de showarena op de Diamantstraat in Hengelo zal bevatten. Dichter bij lekkere dwarse actie kun je niet komen. Ga dus zeker even kijken in Hengelo: www.twenterally.nl