Leerzaam en bewogen weekend voor Jochems racing tijdens Zuiderzee rally

Het was zover de eerste rally meetellend voor de 325i Challenge, de Zuiderzeerally. Na een ochtend goed verkend te hebben en alle notes goed genoteerd waren mochten we eindelijk beginnen aan de eerste kilometers op snelheid. In het begin was het even zoeken en kijken hoeveel de BMW kon hebben op de verraderlijke polderpaden rondom Emmeloord. We hebben de eerste 3 proeven zeer behoudend gereden en de grenzen niet opgezocht.

Na een snelle service mochten we voor de 2e keer dezelfde 3 proeven weer eens rijden, het tempo kwam er steeds beter in, het navigeren ging beter en ook werd er steeds meer de grens opgezocht met de auto. Ook konden we ons lichtelijk meten aan de andere Challenge rijders die als een speer over de klassementsproeven gingen.

Het werd al een stukje later en het was daarom ook tijd om de lampenbar te monteren op de auto, nog twee proeven rondom Kampereiland te rijden en dan op naar het industrieterrein! Helaas ging het voor ons mis op de eerste klassementsproef in het donker rondom Kampereiland, de auto ging glijden over zijn voorwielen door al het opgespatte split en de achterwielen kwamen op het gras terecht. Helaas was er geen houden aan en toucheerde we een boom die op een meter van het gras stond, over en uit dus. Zo zie je maar dat het donker erg verraderlijk kan zijn en dat ook de BMW zijn grenzen heeft. Door de schrik en ‘het moment’ zijn we helaas uitgevallen. Achteraf hadden we misschien nog wel door kunnen rijden omdat de wielen vrij waren en enkel de achterkant beschadigd was waarbij de achterwielen niet geraakt waren. Dit is voor ons weer een leermoment en zo zie je maar dat zelfs met crashes er nog een hoop te leren valt in de Rallywereld. Dit betekende dus ook dat wij de mooiste klassementsproef op het industrieterrein van Emmeloord aan ons voorbij moest laten gaan,balen! Gelukkig hadden we zelf niks en konden we zonder een schrammetje uitstappen. Vandaag wel wat stijve spiertjes maar dat hoort erbij.

Het is nu zaak voor ons om de auto weer op te bouwen en klaar te stomen voor de Sulingen Rally. Met onze sponsoren en een aantal goede monteurs om ons heen krijgen we dat waarschijnlijk voor elkaar en zullen we daar weer aan de start staan.

Wij van Jochems Racing bedanken iedereen die ons dit weekend gesupport heeft en ook onze sponsoren, zonder hen is dit niet mogelijk.

Team Jochems Racing