Smets rallyteam tevreden en met punten terug uit de Zuiderzee

Op zaterdag 19 maart vond de Zuiderzeerally plaats rondom Emmeloord. Vrijdagavond zijn we er al naartoe gegaan omdat we anders midden in de nacht ons bed uit moesten. Nadat we de auto en tent op het serviceterrein gezet hebben, zijn we naar de documentencontrole gegaan en daarna hebben we vast 2 van de 4 proeven verkend.

Zaterdag , na een goede nachtrust en heerlijk ontbijtje stond ons een mooie dag te wachten. In de ochtend verkennen en technische keuring. Nog een paar uurtjes rust en dan, om 14.23 mochten we eindelijk starten.

We moesten er op KP1 even inkomen, maar hierna ging het erg lekker en dat was te zien in de tijden. We stonden op de 3e plek in de 325i Challenge. KP6 werd geneutraliseerd vanwege een ongeval waardoor we tijd hadden om een dom filmpje te maken (zie Facebook). Tijd voor de avond proeven. Na het monteren van de lichtbak volgden proef 7 t/m 10, in het donker. Het was spannend, maar alles ging goed. De laatste proef (KP 9 & 10) was op het industrieterrein en die proef is altijd leuk! Veel haakse bochtjes, dwars over de privéterreinen van bedrijven en veel chicanes, helemaal Peter zijn ding.

Helaas niet mijn (navi) ding, want ik werd tijdens KP9 opeens misselijk en ik heb KP10 grotendeels uit mijn hoofd opgezegd in plaats van voorgelezen, ik heb echt af zitten tellen tot we voor de 4e keer bij het punt kwamen waarvandaan we naar de finish konden! Maar gelukkig is alles goed gegaan en zijn we geëindigd op de 4e plek, waardoor we 32 punten behaald hebben voor de challenge. De strijd is begonnen!

De dag is echt heel snel voorbij gegaan en we hebben de rally lekker uit kunnen rijden, topdag dus! De BMW heeft zich keurig gedragen! De volgende rally op onze kalender is waarschijnlijk die van Sullingen (6-7 mei) en anders ELE (4-5 juni). We hebben er zin in!