Vierde zege en 325i Challenge titel voor Mollink & Reefhuis

Tijdens de laatste zondag van oktober werd het 325i Challenge seizoen afgesloten met de Twente rally in Hengelo. Onder fijne weersomstandigheden lagen er drie maal drie proeven op de deelnemers te wachten. Drie mooie landelijke proeven waarbij de laatste een aantal rondjes op het industrieterrein Hengelo-Zuid bevatte alwaar een paar hairpins gerond moesten worden. Ideaal voor de dwarse 325i’s uiteraard.

Maar dwars gaan was niet het enige waar het om draaide in Hengelo. Er moest ook serieus hard om de overwinning gereden worden. En daarmee begonnen Mark Jansma & Vincent Knuwer als eerste. Op proef een reden ze verrassend de snelste tijd voor Rick Mollink & Arjan Reefhuis, het duo dat al drie wedstrijden won dit jaar. Op de tweede proef reden beide teams exact dezelfde tijd en zaten Peter Smets & Nick Vesters daar kort achter. Een mooie opening van de wedstrijd. Echter op proef drie lieten Rick & Arjan zien waartoe ze in staat waren en wonnen de proef met 12 seconden voorsprong.

Ook op proef vier wisten Rick & Arjan tijd te pakken op Mark & Vincent. Maar daar lieten laastgenoemden het niet bij zitten en wisten hun achterstand wat in de lopen met de snelste tijd op proef vijf. Peter & Nick konden het tempo van de mannen voor zich net niet volgen en stonden na de tweede doorkomst van de proeven derde. Mark & Vincent hadden een achterstand van 21 seconden en moesten er nog even goed voor gaan zitten op de laatste 3 proeven om aanspraak te maken op de overwinning.

Maar wat doe je als je kampioen gaat worden in de laatste wedstrijd van het jaar? Ja, dan wil je die titel natuurlijk luister bijzetten met een overwinning. En dus besloten Rick & Arjan het gas er ook goed op te zetten. Daarmee wisten ze drie snelste tijden te rijden en stelden de overwinning veilig. Mark & Vincent reden voor de tweede keer dit jaar als tweede over de finish en konden daarmee content zijn. Peter & Nick werden keurig derde na een bijna foutloze wedstrijd. Enige smetje op de prestatie was een aanvaring met een waterton op de laatste proef, wat een goede tweede tijd echter niet in de weg stond.

Ook al gaven Peter & Nick goed partij deze rally, de Dwarsliggerbokaal was zonder enige twijfel voor Rick & Arjan. Zij wisten overal de jury te overtuigen met hun meer dan dwarse stijl. Soms zo dwars dat getwijfeld werd of de auto nog wel recht de bocht uit zou komen. Maar elke keer bleek de controle maximaal. Snel en spectaculair dwars, het kan dus ook.

Met een vierde overwinning uit vijf start kan er geen twijfel zijn over de kampioenen van 2016, Rick Mollink & Arjan Reefhuis. Vorig jaar ondanks twee overwinningen door pech maar vierde in de eindstand, dit jaar meer dan terecht kampioen. En dat werd groots gevierd aan de finish van de laatste proef. Familie en vrienden gekleed in speciale T-shirts en gewapend met spandoeken stonden het duo op te wachten. De luchttoeters en confetti deden de rest. Een feestje dat het seizoen prachtig afsloot.

Eindstand 325i Challenge 2016

1. Rick Mollink & Arjan Reefhuis
2. Bjorn Scherff & Dennis Lippens/Henk van de Brug
3. Mark Jansma & Marc van Nuyssenborgh/Vincent Knuwer
4. Rients Visser & Jan-Willem de Rover
5. Peter Smets & Isabelle Brouwer/Nick Vesters
6. Dennis Jochems & Frank-Willem Jochems
7. Dirk de Boer & Harm van Koppen/Jan Beumer