Veelbelovend slotstuk 130i Challenge met Hans Weijs JR

Komend weekend wordt het Nederlands rallyseizoen als traditioneel afgesloten met de Conrad Twente Rally in en rondom Hengelo. Tijdens deze wedstrijd zal tevens de eerste titelstrijd om de BMW 130i Challenge definitief worden beslist. In die titelstrijd lijken er nu nog twee hoofdrolspelers over, die naast de strijd om de titel er in Hengelo een serieuze tegenstander bij zullen gaan krijgen.

#15. Hans Weijs JR & Sander van Barschot

Die serieuze tegenstander is niemand minder dan Hans Weijs JR, de voormalig JWRC-coureur die tevens veel ervaring opdeed in het Zuid-Afrikaanse Rallykampioenschap. Weijs zal in de auto van start komen waarmee Bjorn Scherff al het gehele seizoen in actie kwam tijdens de 130i Challenge, maar voor deze wedstrijd helaas forfait moest geven. Tijdens dit eenmalige uitstapje zal Weijs bijgestaan worden door de ervaren navigator Sander van Barschot, en zijn daarmee veruit de grote favorieten om te gaan winnen in Hengelo. De BMW 130i is voor Weijs geen onbekende wagen. In 2016 werkte hij er zo al diverse wedstrijden mee af in België, en eind augustus van dit jaar nam Weijs nog plaats in de wagen van Marc de Groot tijdens de Short Rally van Kasterlee, om daar afwisselend achter het stuur plaats te nemen en zijn bijrijder een ‘lesje rallyrijden’ te geven. Met zijn rijstijl mogen de rallyfans in ieder geval alvast uitkijken naar een spectaculair weekend!

#23. Michael Kamper & Henk van de Brug


In 2015 wist het duo voor het eerst de titel van de Challenge in de wacht te slepen. Het zou vooralsnog tevens de laatste keer zijn geweest. Echter, hebben Michael Kamper en navigator Henk van de Brug op papier op dit moment wel weer de beste kaarten in handen wat betreft de titelstrijd. Vooral de overwinning tijdens de Hellendoorn Rally heeft de leiding van Michael en Henk flink verstevigd, maar om de titel definitief in de wacht te slepen zullen ze moeten finishen. Dat lijkt geen al te lastige opgave, maar Michael en Henk weten ook niet van rustig aan doen, en zullen ongetwijfeld weer op een dwarse manier de strijd aan te willen gaan, net zoals ze dat in Hellendoorn al op spectaculaire wijze deden.

#35. Marc de Groot & Jordy de Groot

Marc de Groot kent ongetwijfeld nog niet zijn beste seizoen dit jaar. De winst in de Autosoft Vechtdal Rally was daarop een uitzondering, maar verder moet Marc tijdens zijn eerste competitieve seizoen in de Challenge het doen met drie schrapresultaten. In Hengelo hoopt Marc het pechvogeltje eindelijk te kunnen verdrijven en zal daarin worden bijgestaan door Jordy de Groot, die terugkeert in de wagen na zijn afwezigheid in Hellendoorn. Hopelijk zal dit vanaf het begin weer veel vertrouwen in de wagen terugbrengen, want een goed resultaat is essentieel voor het team om nog enig hoop te kunnen blijven houden op de een mooi eindresultaat in de Challenge. Met de afwezigheid van Dennis & Frank-Willem Jochems kan het duo zo nog een plekje winnen in het kampioenschap…

Spanning en spektakel zijn dus verzekerd komend weekend tijdens de Conrad Twente Rally, die op vrijdagavond zal worden afgetrapt met 2×2 klassementsproeven. Op zaterdag staan er vier verschillende klassementsproeven op het programma, die elk driemaal zullen worden verreden. Hierin zal ook de industrieproef van de Diamantstraat weer worden inbegrepen, met de DHL-Arena als hét hoogtepunt voor wie spektakel zoekt. Kijk voor meer informatie op www.conradtwenterally.nl