Geslaagd debuut voor Nijhof en Elbert in Zuiderzeerally

Het is nog even afwachten tot nog meer equipes zich zullen gaan inschrijven voor de Challenge, maar na het zogenaamde ‘overgangsjaar’ moet 2019 het eerste échte seizoen gaan vormen voor de dwarsliggersklasse van Nederland.

Aan de start stonden onder meer regerend kampioenen Michael Kamper en Henk van de Brug, evenals vicekampioenen Marc en Jordy de Groot. Jan Nijhof is één van de nieuwe namen binnen de Challenge. Samen met Henk-Jan Elbert kruipt hij dit jaar achter het stuur van de BMW waar Bjorn Scherff afgelopen jaar diverse wedstrijden mee afwerkte. Nijhof en Elbert beloofden twee geduchte tegenstanders te gaan worden voor de huidige ‘BMW-crew’, en dat bleek al wel tijdens de openingsronde van de Challenge, waar zij
keihard toesloegen.

De strijd werd eigenlijk al op de vrijdagavond beslist aangezien Marc en Jordy een rondje te weinig reden op het industrieterrein en Michael en Henk met een verkeerde afstelling van start gingen. Jan en Henk-Jan bleven op hun beurt foutloos en konden op die manier vrij gemakkelijk hun BMW naar de zege sturen. Voor de BMW-coureurs is het nog even wachten tot de volgende ronde van de Challenge, die eind mei pas weer zal worden verreden tijdens de ELE Rally rondom Veldhoven.