Gegarandeerd spektakel tijdens 55e ELE Rally

Op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei staat de tweede ronde van de BMW 130i Challenge gepland rondom Son. Daar staat dé klassieker van de Nederlandse rallykalender op het programma, wanneer de ELE Rally alweer met haar 55e editie aftrapt. Vier equipes binnen de Challenge zullen het opnieuw tegen elkaar opnemen, en een ieder wil maar wat graag met de hoofdprijs naar huis tijdens één van de grootste maar ook zwaarste wedstrijden.

 

#21. Jan Nijhof & Henk-Jan Elbert

Ze kwamen als nieuwkomers in de Challenge niet met al te hoge verwachtingen aan de start van de Zuiderzee Rally, maar na een overtuigende zege daar nemen Jan Nijhof en Henk-Jan Elbert dit weekend de favorietenrol op zich. Jan en Henk-Jan rijden dit jaar in de 130-serie die vorig jaar werd bestuurd door Bjorn Scherff, en lijken hun draai aardig snel gevonden te hebben in de nieuwe auto. Het is daarentegen lang geleden dat Jan voor het laatst aan de start kwam van de ELE Rally, en dus zal hij vanaf de eerste meters aan de bak moeten om zijn leiderspositie in het kampioenschap te verdedigen. We hopen natuurlijk ook dat Jan de handrem weet te vinden, met onder meer de spectaculaire industrieproeven bij Stiphout en Son op het programma.

 

#22. Michael Kamper & Henk van de Brug

Als we het over de industrieproeven hebben, dan zijn Michael Kamper en Henk van de Brug natuurlijk de te kloppen mannen. De regerend kampioenen hebben er met Jan en Henk-Jan een geduchte tegenstander bijgekregen in de titelstrijd, en des te uitdagender zal het worden voor het duo om de titel te prolongeren. Tijdens de vorige editie van de ELE Rally hielden Michael en Henk stand in een enorm slagveld en wisten daarmee de zege in het eindklassement te pakken. Die herinnering zullen ze ongetwijfeld meenemen naar de ELE Rally, waar de revanchegevoelens lonken.

 

#24. Marc de Groot & Jordy de Groot

Tijdens de Zuiderzee Rally zorgden teveel kleine kinderziektes aan de auto en een aantal foutjes op de proeven ervoor dat Marc en Jordy de Groot niet optimaal konden presteren en daardoor op achterstand bleven bij hun voorgangers. Van fouten leert men gelukkig, en voor Marc en Jordy is het dan ook zaak zo geconcentreerd mogelijk aan de ELE Rally van start te gaan. Vorig jaar moest het duo in het zicht van de haven de handdoek in de ring gooien. Een goed resultaat dit weekend kan dus alles rechtzetten voor het duo dat maar al te graag in de prijzen valt.

 

#25. Dennis Jochems & Frank-Willem Jochems

‘Last but not least’ trappen Dennis en vader Frank-Willem Jochems het seizoen af tijdens de Brabantse klassieker. Tijdens de Zuiderzee Rally waren ze helaas niet van de partij, maar na een lange winterstop is het duo optimaal voorbereid voor komend weekend. Hopelijk krijgen Dennis en Frank-Willem snel weer de smaak te pakken en mogen we genieten van een aantal dwarse doorkomsten. De doorkomsten van vorig jaar waren al overtuigend, maar toen werkten vader en zoon nog de ELE Short Rally af. Tijdens de ELE Rally zal blijken of ze ook klaar zijn voor het échte werk.

 

De ELE Rally trapt vrijdagavond al af met 6 klassementsproeven op het programma. Onder meer de lange rondkoers bij Somerlo zal een scherprechter zijn, met daarnaast nog een buitenproef bij Asten en de altijd spectaculaire rondkoers bij Stiphout. Op zaterdag zal de wedstrijd vervolgd worden met een rondkoers bij Oirschot (Spoordonk) en de voor het grootste deel onverharde proef bij Wintelre, met daarbij een nieuwe klassementsproef in de buurt van Best. Het avondprogramma wordt opgevuld door de klassieke klassementsproeven bij Sint-Oedenrode en Son, die in het verleden al meerdere malen de scherprechter vormde in de strijd vooraan. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.elerally.nl