GTC rally 2014 geslaagd voor V-rallysport

Na een exit vorig jaar (kapotte motor op de allerlaatste KP) stond ook dit jaar de GTC rally weer hoog op het verlanglijstje van team V-rallysport uit Eersel. Mooie uitdagende proeven, enthousiast publiek, gezellige sfeer en natuurlijk de historische nacht van achtmaal! Kortom, genoeg ingrediënten voor een geweldig rally weekend. De equipe was weer in de vertrouwde samenstelling met Timothy Kion als navigator. Tijdens de ELE werd hij vervangen door Ruud Middel omdat Timothy herstellende was van een hersenschudding opgelopen na een gemene crash in de rally van Putten.

 

Tijdens de ELE rally kampte de BMW 325i met onwillige remmen, gescheurde remschijven, defecte handrem, dit alles was door het service team weer grondig aangepakt en waar nodig vervangen. Terwijl Rob en Tim de zeven proeven verkenden, zorgden de monteurs dat de auto werd gekeurd en alles keurig klaar stond, de rally kon beginnen!

Na het startpodium in Ettenleur kon worden vertrokken richting Rijsbergen, de eerste KP van de avond. De eerste proeven gingen keurig, de snelheid zat er al lekker in en de auto voelde perfect. Na een korte hergroepering in Ettenleur centrum kon worden begonnen aan de eerste service, de monteurs Jos, Roland, Danny en Mark zorgden voor een grondige inspectie aan de BMW, monteerden de lampenbak en verzorgde zoals we gewend zijn een uitgebreide Brabantse catering.

Bij het verlaten van de service gaf Timothy al aan zich niet lekker te voelen en hopende dat het wel over zou gaan vertrokken ze weer richting Rijsbergen. Voor de start werd het erger en erger, de enorme hitte in de auto, de intensieve voorbereiding en anderhalve dag verkennen bleken zijn tol te eisen. Duidelijk was dat de wil er wel was maar dat het lichaam nog niet voldoende was hersteld van de hersenschudding. In overleg met Timothy werden er toch nog een paar KP`s getracht te rijden, maar al voor de start van KP Borgwerf stond Rob`s besluit al vast, doorrijden was onmogelijk en niet verantwoord. Aangekomen op de service werd het team ingelicht en de tijdkaart ingeleverd. Terwijl het rallygeweld nog in volle gang was zocht het voltallige team V-rallysport al vroegtijdig de bedjes op om zo wat meer nachtrust te pakken en dan de volgende dag te bekijken of een herstart een optie was, een verstandige keuze. Timothy bleek gelukkig fit genoeg om zaterdagmiddag weer te starten volgens het super rally reglement.

Na een natte zaterdagochtend kwam voorzichtig het zonnetje tevoorschijn en kon worden begonnen aan de tweede helft van de rally. Met de heftige nacht en de crash van Marloes en Roy nog vers in het geheugen, was maar een ding belangrijk , plezier maken en uitrijden! Vooral Ettenleur centrum was een feest, overal waar mogelijk werd de BMW dwars de bocht in gezet en met een flinke dosis overstuur er uit gedrift. De proeven gingen super, hier en daar een klein spannend momentje wat aan gaf dat er toch scherp werd gereden, maar vooral veel plezier en een goed samenspel tussen rijder en navigator. Aan het eind van de dag werd met een voldaan gevoel het finishpodium bereikt. Hier bleek dat door een beetje geluk toch nog een derde plek in de 325i Challenge was gescoord en bovendien de felbegeerde dwarsliggersbokaal mee naar Eersel kon worden genomen. Het complete team van V-rallysport kan terug kijken op een geslaagd rally weekend ! Voor iedereen een fijne vakantie en tot Hellendoorn . . . . . . .