Rallyteam Twente rijdt spannende ELE rally

Rallyteam Twente heeft meegereden in de 50e editie van de ELE rally.

 

Een zware rally rondom Helmond waarin veel onverharde proeven zijn verwerkt. In totaal meer dan 200 km op snelheid en 670 km inclusief verbindingsroute. Deze kilometers zijn verdeelt over 20 proeven. 4 proeven hiervan worden in het donker verreden. Er reden 6 teams mee vanuit de challenge, maar dit keer zaten de meeste snelle jongens erbij.

 

Vrijdagavond zijn er 4 proeven. De snelheid zat er goed in, helaas door een kortsluiting tijdens proef 3 hebben we 15 seconden laten liggen. Er kwam allemaal rook in de auto. Het was wel even schrikken omdat Niek dacht dat de auto in brand stond. Uiteindelijk stonden we op plek 3 op ongeveer 27 seconden achterstand.

 

Zaterdag vlogen Niek en Marieke uit de start blokken. Er werden van de 6 proeven 5x de snelste tijden genoteerd wat resulteerde in een achterstand van 3,8 seconden op de nummer 1. De samenwerking tussen Marieke en Niek verliep goed en dit resulteert dan ook direct in goede tijden. Helaas waren Niek en Marieke niet alleen snel, Marius, Michael en Henk zaten allemaal binnen 20 seconden. Zo spannend was het nog niet geweest in de Challenge. Marius vocht terug en won vooral doordat ze geen foutje maakten. Rallyteam Twente maakte een rem foutje en Michael liet tijd liggen op de onverharde wegen.

 

Op proef 16 heeft Niek definitief de snelheid eruit gehaald nadat hij een moment had in de auto. Op het onverharde schoot de auto uit de geul langs een boom direct de bossen in. De schrik zat erin. Hulde aan Marius die heeft gewonnen en aan de anderen die ook de rally hebben uitgereden. Dit is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen samen met de lol die we hebben aan het spelletje. Een kapotte auto en beschadigd lichaam is het niet waard. Dit waren de woorden van Niek. Uiteindelijk is Rallyteam Twente gefinisht op de 4e plek omdat er nog een lekke band gereden werd op de laatste proef. Kortom: een geweldig spannende en mooie wedstrijd met een minder resultaat.