PrestonPalace Rallyteam: met verbeterde auto naar Vechtdalrally

Aanstaande zaterdag 20 juni staat voor de 11e keer de Vechtdalrally in de omgeving van Hardenberg op het programma. Door de compactheid van de wedstrijd is de Vechtdalrally bij de deelnemers en publiek al jaren geliefd. Met 79 deelnemers aan de start zal het wederom een spannende strijd worden. Zeker in de BMW 325i Challenge, die met negen deelnemers van start gaan, zal het een mooie confrontatie worden.

Het PrestonPalace Rallyteam is, met startnummer 61 op de auto, één van de teams die zal trachten de stabiele resultaten voort te zetten. Dirk de Boer zal weer achter het stuur kruipen van de BMW terwijl Fred Roelfsema, evenals tijdens de jl. mei verreden Rally Sulingerland, de taak van navigator op zich zal nemen.

Het team staat momenteel op een verdienstelijke 6e plaats in het kampioenschap, dat in totaal 11 deelnemers kent.

De BMW is weer flink onder handen genomen door de technische mannen Dirk de Boer, Antoine Maijers en Rick Schutte. Met name de remmen van de BMW hebben een behoorlijke upgrade ondergaan. Er zijn nieuwe schijven en blokken, van een betere kwaliteit, gemonteerd waardoor het remvermogen danig is toegenomen. Tevens is er een nieuwe oliekoeler geplaatst. Als laatste hebben de mannen een tripmaster ingebouwd om de pacenotes en daarmee de tijden nog scherper neer te zetten.

Uiteraard hoopt het team de opgaande lijn voort te zetten en ook deze rally weer schadevrij over het finishpodium te mogen rijden.

Er is wederom, binnen de (financiële) mogelijkheden, alles aan gedaan om de auto te verbeteren. En uiteraard is dat gelukt met de steun van hoofdsponsor Preston Palace Almelo, co-sponsor Hanos Apeldoorn, Adwise Internetmarkering Almelo, K.A.N. Reclame en Belettering Wijchen, Eurol Nijverdal, Recreate Maatwerksoftware Wierden, Gentle Catering Almelo, Smelt Portofonie Zwolle, OSB Overbeek Schildersbedrijf Hengelo, Autobedrijf Frank Rijssen, Repkon -van den Berg Montage Staphorst en Automobielbedrijf Schlichter Hengelo.

De planning van het PrestonPalace Rallyteam ziet er als volgt uit:

20 juni Vechtdal Rally Hardenberg

18/19 september Hellendoornrally

1 november Conrad Euregio Rally Hengelo

Uiteraard kunt u het PrestonPalace Rallyteam ook volgen via de facebook-pagina van het team en de website www.prestonpalace-rallyteam.nl. Informatie over de 325i Challenge vindt u op www.325ichallenge.nl