Winnaars 325i Challenge kruisen de degens in Hardenberg

De Autosoft Vechtdal rally is de vierde wedstrijd van het jaar voor de 325i Challenge en luidt voor de deelnemers een welverdiende lange zomerstop in, na een drukke eerste seizoenshelft. Nog één keertje zullen ze alles uit de kast halen voor kampioenschapspunten of de Dwarsliggersbokaal, waarna tot september het tempo flink omlaag kan. De Vechtdal rally mag dan nog geen 100 km lang zijn, het parkoers laat zich niet onderschatten, waarbij we al jaren een mooie wedstrijd zien tussen de 325i dwarsgangers. Ook lijkt er dit jaar een spat regen te kunnen vallen, ideaal weer voor de achterwielaangedreven BMW’s. Negen teams staan zaterdag klaar op het serviceterrein in Hardenberg om de competitie met elkaar op te zoeken. Door andere verplichtingen zien we frontrunner Henk Bakkenes niet aan de start en dus een kanshebber voor de overwinning minder. Maar de winnaars van de eerste drie wedstrijden van het jaar en de leider in het kampioenschap, zijn allen aanwezig. Zij zijn eerzuchtig en zullen elkaar niet uit het oog willen verliezen. We doen een rondje langs de teams om te kijken waar ze staan en wat we komende zaterdag van ze mogen verwachten in Hardenberg.

#57. Bjorn Scherff /  Marlon Krieger [Rallyteam Scherff]

De titel in de wacht slepen, dat is dit jaar het doel van Rallyteam Scherff, met rijder Bjorn Scherff en navigatrice Marlon Krieger. En het team is na drie verreden wedstrijden aardig in de goede richting en staat voorlopig eerste in de tussenstand. Maar een overwinning ontbreekt nog dit jaar en ook het scoren op de Power Stage is alleen tijdens de laatste wedstrijd gelukt. Tel daarbij op dat de concurentie dit jaar sterk is en de titel is nog lang geen uitgemaakte zaak. Een top drie en Power Stage punten zijn tijdens de Vechtdal rally een must  om op het pad naar de titel te blijven.

#58. Michael Kamper / Henk van de Brug [Maxifleur rallyteam]

Michael en Henk vormen sinds de Euregio rally van vorig jaar een succesvol duo. Twee overwinningen staan dit jaar inmiddels al achter hun naam, twee overwinningen die met een ruime marge werden behaald. Men sloeg de Sulingerland rally over en staan ondanks dat derde in de tussenstand, mede door twee goede scores op de Power Stages. Het lijkt erop dat het team besloten heeft voor de titel te gaan na de succesen begin dit jaar. Daarvoor dienen ze wel Rick Mollink & Arjan Reefhuis, winnaars in Sulingen, te verslaan. Wie deze confrontatie wint valt moeilijk te zeggen, beide heren stonden nog niet tegenover elkaar dit jaar.

#59. Bas Slob / Aaldert Aaltink [Slob Motorsport]

Het rallyjaar is niet gunstig begonnen voor Slob Motorsport. Een uitval in Putten, problemen met de auto in Sulingen en een uitval op de eerste dag tijdens de ELE rally hebben er voor gezorgd dat er minder punten op het scorebord staan dan mogelijk was geweest op basis van hun snelheid. Dat de snelheid elke wedstrijd wel ok is, blijkt uit het feit dat er bij elke rally punten zijn gescoord op de Power Stage. In Hardenberg start Bas voor het eerst zonder zus Marieke aan zijn zijde en vertrouwt de notes toe aan de ervaren Aaldert Aaltink. Doel is om met de ervaring van Aaldert op zoek te gaan naar mogelijke verbeterpunten in het rijden en de notes, om zo nog beter te scoren in de toekomst.

#60. Mark Jansma / Marc van Nuyssenborgh [Krostotechniek rallyteam]

Het Krostotechniek rallyteam draait tot op heden weer een solide seizoen, ondanks een uitval tijdens de rally van Putten. Op dit moment staat men als vijfde geklasseerd in de 325i Challenge tussenstand. Vorige jaar werd het goedlachse team, na een zeer constant seizoen, heel mooi tweede in de eindstand. De ambitie ligt dan ook een stuk hoger dan de huidige vijfde plaats in de tussenstand. Met acht medestrijders zal het flink werken worden om een plaatsje op te schuiven in de stand. Gaan we echter af op de tweede tijd gereden op de laatste proef van de ELE rally, dan zijn er zeker kansen voor Mark & Marc.

#61. Dirk de Boer / Fred Roelfsema [Preston Palace rallyteam]

Het Preston Palace rallyteam met rijder Dirk de Boer komt in Vechtdal weer aan de start met navigator Fred Roelfsema. Daar waar er vorig jaar nogal wat problemen waren met de auto, staan er dit jaar al twee degelijke vijfde plaatsen genoteerd uit even zoveel wedstrijden. Daarmee vinden we het team terug op de zesde plaats in de tussenstand, een stuk beter dan de tiende plaats van vorig jaar. De pechduivel lijkt dus verdreven en het team ziet de Vechtdal rally dan ook met een goed gevoel tegemoet. Meedoen voor de overwinning zal er nog niet inzitten, maar lekker meedraaien in het middenveld is geen gekke voorspelling. Maar wat het ook wordt, uitrijden en veel plezier maken, daar is het het team vooral om te doen. Al denken ze voorzichtig wel aan het meepikken van de Dwarsliggersbokaal.

#62. Rick Mollink / Arjan Reefhuis [Mollink Rallysport]

Het seizoen van Rick en Arjan kent tot op heden een flinke piek en een behoorlijk dalletje. Het dalletje is de wel erg vroege uitval op de eerste proef tijdens de rally van Putten. Gelukkig werd dit nulresultaat al vrij snel weggepoetst. In Sulingen reden de heren namelijk naar een erg sterke overwinning, door op de laatste proef de zenuwen het best onder controle te houden en kampioenen Henk Bakkenes & Aaldert Aaltink te verslaan in een rechtstreeks duel. Een overwinning om trots op te zijn. Maar ook de afsluitende rally van vorig jaar werd door het snelle en goed op elkaar ingespeelde duo gewonnen. Ze zijn dus goed in vorm. Zal dit genoeg zijn om ook deze keer weer de andere kanshebbers te verslaan?

#63. Jeroen Bosma / Maurice Kuijstermans [JJ Rallysport]

De opluchting was groot voor het team van JJ Rallysport aan de finish van de ELE rally. Eindelijk aan de finish dit jaar en ook nog eens de laatste podiumplaats opeisen. En dat was de mannen gegund, die in Putten uitvielen met een gescheurd carter en als gevolg daarvan de rally in Sulingen moesten afzeggen. De ELE rally liep niet zonder slag of stoot, maar geeft met die derde plaats wel vertrouwen voor de resterende wedstrijden van het jaar. Zeker als daar veel onverhard in zit, want daar kan Jeroen als oud motorcrosser goed uit de voeten. Onverhard is ook in Hardenberg aanwezig, kansen voor het team uit Friesland?

#66. Peter Smets / Isabelle Brouwer [Smets zeefdruk]

Ook Peter en Isabelle beleefden weinig plezier aan de rally van Putten. Al op de tweede proef schoof de auto met lage snelheid maar onder een vervelende hoek een sloot in. De auto had geen noemenswaardige schade maar Peter zocht later op de dag het ziekenhuis op met pijnlijke ribben. Deze hadden toch een flinke tik gekregen en hadden een aantal weken rust nodig. De start bij de ELE rally moest dan ook afgezegd worden, gezondheid gaat voor. We hebben dus nog geen goed beeld van de snelheid van het team met de bijzondere vierdeurs 325i, maar als voormalig Volvo cup kampioen verwachten we toch een mooie rally te zien komende zaterdag. Al zal de finish halen nu even meer prioriteit hebben dan het tonen van snelheid.

#67. Jaap Gezelle Meerburg / Saskia Bleijenberg [GM rallyteam]

Het seizoen van Jaap verloopt nog niet helemaal naar wens en ook de overstap naar de achterwielaangedreven BMW zorgt voor een leerjaar. Ondanks de nodige pech werd er in Putten direct gescoord met een vierde plaats. Helaas werd dit positieve begin gevolgd door een uitval bij de rally van Sulingen en een non start in de 325i Challenge tijdens de ELE rally. Jaap staat zaterdag met Sakia Bleijenberg aan de start, waarmee begin dit jaar ook al samen werd gereden tijdens de short rally van Zandvoort. Dat was het debuut in een dwarsliggende BMW voor Jaap. Saskia kan dus goed beoordelen hoe groot de geboekte progressie inmiddels is. Genoeg om wederom een vierde plaats te behalen in dit sterke veld?

Durven we met dit startveld een winnaar te voorspellen? Nee, absoluut niet. Durven we een mooie wedstrijd te voorspellen? Jazeker. We hebben al drie topwedstrijden gezien dit jaar en dit gaat er weer zo eentje worden. Een bezoek brengen aan deze leuke en compacte wedstrijd is dan ook zeker aan te raden. Kijk op vechtdalrally.nl voor alle info. Ben je niet aanwezig en wil je de 325i Challenge toch volgen? Like de Facebook pagina (325ichallengeNL) en zie alle live updates uit de wedstrijd zaterdag vanzelf voorbij komen op je scherm.